Elemzők: a jelek alapján így állhat a Dobrev-Márki-Zay párharc

Ország

A Magyar Hang Flaszter című műsorában vállaltak némi kockázatot a meghívott elemzők, de az eddigi jelek alapján már óvatos következtetéseket is levontak.

Ember Zoltán, az Iránytű munkatársa úgy látja, Dobrev “belemenősebb” volt az utóbbi két vita során, ez pedig arra engedhet következtetni, hogy Márki-Zay (nem tudni, mennyivel), de valamennyivel vezethet előtte.

Ember Zoltán feltételezését azzal támasztotta alá, hogy Dobrev a viták során belemenősebb volt, ez pedig vélhetően azt jelenti, hogy a DK jelöltje második helyen áll Márki-Zay mögött.

Az Iránytű elemzője leszögezte, biztos információja senkinek nincs, de vannak belső kutatások, és mindenki kap infókat, benyomásokat a sátrak felől is.

Ezek pedig egy irányba tendálnak, hogy Márki-Zay Péter, nem tudjuk, mennyivel, de valamennyivel vezethet

– vonta le a következtetést.

A DK most azzal jön, hogy a Fidesz Márki-Zay Péter mellett mozgósítja híveit

Ennek megfelelően a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje pont, hogy nyugodtabb volt, nem mindig reagálta le Dobrev szurkálódásait – tette hozzá.

Pulai András is hasonlóan látja, Dobrev az első vitában tapasztalt mérsékeltebb habitusát felkeményítette a másodikra, a harmadikban pedig a Publicus elemzője szerint már kicsit túl is tolta. Ez pedig már stratégia volt, és ő is azt feltételezi, hogy Márki-Zay nyerésre áll. Pulai elmondta,

olyan információkat hallanak, hogy stabi előnye van Márki-Zaynak.

Beszédes továbbá a DK sms-akciója is, amely alapján mintha Dobrevnek lenne sürgősebb a mozgósítás. Csütörtökön számos ellenzéki szavazó kapott arról szóló üzenetet a mobiljára, hogy a Fidesz Márki-Zay mellett (!) mozgósít.

Az elemzők szerint Márki-Zay 500 ezer szavazat fölött kezdhet örülni, egyébként most úgy látják, 550-630 ezer közötti voks érkezhet majd be.

Dobrev és Márki-Zay küzdelmének feltételezett állásáról 4:00 körül kezdenek beszélni: