Márki-Zay borított: “A fél kormány meleg, az egyik legfontosabb miniszter fiúbarátjának a nevét is ismerem”

Ország

Juhász Péter, a 2018-ban megszűnt Együtt korábbi elnöke készített interjút Márki-Zay Péterrel, a miniszterelnök-jelölti előválasztás jobboldali, még állva maradt indulójával.

Az interjú még azelőtt készült, hogy Karácsony Gergely bejelentette volna a visszalépését. Márki-Zay itt kijelentette, hogy Karácsonynak sajnos nincs (vagyis most már: nem lett volna) esélye Orbánnal szemben, és nincs Dobrevnek sem, hiába mozgósítja jól a DK az elkötelezett szavazótit. Dobrev Klárát egyébként a legokosabb jelöltnek tartja, aki Jakab Péter mellett a legjobb szónok is, de hát ott van mögötte a férje és annak pártja, amelyek hallatán az emberek jelentős része kiszalad a világból.

A beszélgetés legmeghökkentőbb része a melegség témakörét járta be, és Márki-Zay többek között arról beszélt, hogy azért hozta szóba Orbán fiának vélelmezett nemi orientációját, hogy a saját fegyverét fordítva Orbán ellen mutassa meg, milyen szörnyű a homofób gyűlöletkampány, és ezzel vegye rá a Fideszt a dolog lecsengetésére.

Most már azt is tudja mindenki, hogy a Fideszben van a legtöbb meleg. Most már mindenki tudja, hogy mi az, hogy transzszexuális. Orbán Viktor olyan témává tette, hogy az emberek elkezdtek róla beszélni

– jelentette ki.

Kósa Lajos Karácsonyon röhög, de azt még nem közölték vele, hogy Márki-Zay-ról mi legyen a véleménye

Márki-Zay azt is tudni véli, hogy a kormányban van a legtöbb saját neméhez vonzódó.

Én azt is tudtam, hogy Szájer József meleg. Nyilvánvalóan nem beszéltünk róla, amíg ez nem derült ki róla. De ettől még mi tudjuk. Azt is tudjuk, hogy a fél kormány meleg. Pontosan tudom. Nem én fogom őket leleplezni, valaki más megteszi

– fejtette ki.

Arra a kérdésre, hogy miért nem a minisztert leplezi le Orbán gyerekével szemben, Márki-Zay így felelt:

A miniszter nem írt melegházasságból szakdolgozatot, és nem tett közzé hirdetést, hogy izmos fiatal fiúkat keresünk Jézus Krisztus menyasszonyának. Még egyszer mondom: én nem lelepleztem melegeket, tényleg nem, higgyétek el, én azt az érzékenységet, amit ő rendkívül nagy nyilvánosság előtt kinyilvánított, erre a jelenségre utaltam, pont. Semmi más. Én csak arra utaltam, amit ő maga, önszántából, nyilvánosságra hozott. Semmi mást.

Majd még tovább fokozta az izgalmakat:

Éppen ezért, bár tudom, kik a melegek, tudom, ki a fiúbarátja az egyiknek, például, a kormányban, az egyik legfontosabb miniszternek a fiúbarátjának a nevét is ismerem, én nem fogom ezt nyilvánosságra hozni. Anonim módon elmondhatom, hogy az egyik legfontosabb és leghomofóbabb kereszténydemokrata politikus meleg. Ha majd ő kiáll vele és elmondja, vagy ha majd lebukik, mint Szájer József, akkor mindenki más is tudni fogja. Addig csak én mondom neked, anomim módon.

A teljes interjú itt tekinthető meg: