Kimondta a bíróság: a kormánymédia hazudott Hadházy Ákossal kapcsolatban

Ország

A kormány által vezérelt médiatermékek azzal kürtölték tele az étert 2018 márciusában, pont a választások előtt, hogy Hadházy Ákos, akkor még LMP-s képviselő és családja kisemmizte és halálba kergette csóró, alkoholista szomszédját.

A híradók és országos portálok az információt az elhunyt férfi lányától gyűjtötték be, akit most a bíróság rágalmazásért pénzbüntetésre vagy 240 nap elzárásra ítélt.

Hadházy Facebook-bejegyzésében azt írja, a vádlott bocsánatot kért már az előkészítő tárgyaláson, de muszáj volt végigvinnie az ügyet. Egyrészt szerette volna, hogy a propaganda ellen már megnyert polgárjogi per mellett egy büntetőper is részletesen és egyértelműen állapítsa meg, mennyire mocskos, aljas és képtelen rágalom volt őt “szomszédgyilkosozni”.

A sztorit Halász János, a Fidesz egyik debreceni arca is bevette, Hadházyt fel is szólította, hogy “távozzon a közéletből”:

Másrészt szerette volna elérni, hogy egy büntetőperben hozott ítéletnek legalább legyen egy kis elrettentő ereje.

A polgári perekben megítélt párszázezres sérelmi díjakat ugyanis röhögve kifizeti a propagandamédia, azonban ha egy rágalmazó “újságírónak” büntetett előélete lesz, az talán számít valamit.

– írta a politikus.

Szerinte azonban ebben csak részsikert ért el:

a szomszédom rágalmazó lányát elítélték, a “bátor” propagandasajtó viszont a névtelenül leközölt cikkek íróit nem merte kiadni. Ez a vircsaft a propagandánál: névtelenül mocskolódni, minden következmény nélkül.

Szerinte a piszkos propagandasajtó egy szót sem fog lehozni erről , így továbbra is kapja majd a megtévesztett emberektől a gyűlölködő “szomszédgyilkos” méltatásokat.

A propagandát nem ezek a bírói ítéletek fogják legyőzni, hanem egy kormányváltás – vagy ha az a propaganda miatt nem sikerül, akkor a közös, valódi ellenállás – írja Hadházy.