Lovasi: “Ha nem megyünk másodfokra, eladjuk a házunkat”

Ország

Lovasi Andrást két évre eltiltották a vezetéstől amiatt a baleset miatt, amit két évvel ezelőtt okozott. Ha marad az ítélet, el kell, hogy adják a házukat.

A zenész 2019-ben ütközött össze egy rendőrautóval, amikor figyelmetlenségből a piros jelzés ellenére kanyarodott ki egy kereszteződésben, s nekiütközött egy rendőrautónak. Az autóban utazó rendőrök közül az egyikük maradandó sérüléseket szenvedett.

Lovasi András a Blikknek beszélt a tárgyalásról:

Nagyon sajnálom a sértettet, akit tanúként hallgatott ki a bíróság. Jó érzés volt látni, hogy rendben van, és elmondta, hogy vissza is ment dolgozni. Ez megnyugtatott, és megkönnyebbülés volt látni, hogy nem tettem tönkre az életét

– kezdte a zenész.

Bár nehéz lenne megállapítani nekem, aki nem ért ehhez, hogy milyen problémája van a rendőrnek, de én azt láttam, hogy klasszul van. Az bántott, hogy hiába kerestem vele a kontaktust, ő rám sem nézett, kerülte a tekintetemet. Már a baleset után szerettem volna vele beszélni, ám megkért, hogy ne keressem. Most, a tárgyaláson vagy utána is szerettem volna váltani vele pár mondatot, bocsánatot kérni tőle, de erre sem volt lehetőségem.

Lovasi megérti, hogy haragszik rá a rendőr, de bízik abban, hogy egyszer a szemébe nézhet és elnézést kérhet tőle.

A pénteki bírósági döntés szerint Lovasi András 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott, valamint két évre eltiltották a járművezetéstől. A zenész és védője egyelőre nem fogadta el az ítéletet, három munkanap gondolkodási időt kértek. Ugyanis ha így marad a büntetés, és két évig nem vezethet Lovasi, az nagyban megnehezíti az életüket, mert messze laknak a várostól, naponta mindössze háromszor jár arra a busz és biciklivel sem tud mindenhová eljutni.

A fellebbezés tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözünk olyan helyre, ahol jobb a tömegközlekedés, emiatt nehéz a döntés.

– nyilatkozta Lovasi András, aki elmondta, hogy nagyon szeretnek ott lakni, ahol, és kisfiuk, Álmos is ragaszkodik az otthonukhoz. Hogy hogyan döntenek, az jövő héten kiderül.