Az ’56-os magyar szabadságharcosokhoz hasonlították a tálibokat Orbán tévéjében

Ország

Kína már látványosan haverkodik a hatalmat átvevő rezsimmel, ideje nekünk is felzárkózni.

Érdekes okfejtés volt látható a Hír TV Sajtóklub című műsorában, ahol a csatorna arculatának megfelelően most is a “hanyatló nyugat” volt a fő célpont. Az afganisztáni helyzet kapcsán elhangzott, Amerika számos országban kudarcot vallott a “demokráciaexportjával”, és persze ők most már ismét rosszfiúk, mióta Biden a választáson legyőzte Trumpot (aki egyébként szívesen visszatérne, demokrata riválisát tegnap lemondásra szólította fel).

A legfurcsább rész 4:50-től hallható, ahol Bencsik András Békemenet-főszervező arról beszél, hogy

az, hogy a tálibok három nap alatt visszafoglalták egész Afganisztánt, azt én sokkal inkább szabadságharcnak nevezném. Ez csak azért sikerülhetett, mert az afgánok örültek ennek a felszabadításnak.

Bencsik sokkal inkább nevezné ezt a műveletet felszabadításnak, mint ami a magyar közbeszédben számára felháborító módon lázadásként terjedt el.

Majd hozzátette:

’56-ban a pesti srácok nem lázadók voltak, hanem szabadságharcosok. Az, hogy Afganisztán egyik pillanatról a másikra elfogadta, hogy visszatér a 20 évvel ezelőtti állapothoz, nekik a jelek szerint ez nagyon tetszik.

A “visszafoglalás” annyira békésnek tűnik, hogy kétségbeesetten menekülő emberek már kívül kapaszkodnának az országot elhagyó repülőgépekbe. Többen meg is haltak így a napokban:

Menekülni próbáló emberek potyognak le a gépekről Afganisztánban, a magyar külügy migránsozik