Háromnapos oltási szünetet rendeltek el augusztus 20-a tiszteletére

Ország

Alternatívát ajánlottak azok számára, akiknek már időpontja volt erre az időszakra.

Szünetel a koronavírus-oltás augusztus 20-22. között – rendelte el az Országos Kórházi Főigazgatóság. A Honvédkórház honlapján az alábbi közlemény olvasható:

2021. augusztus 20-22 között az Országos Kórházi Főigazgatóság utasítására az oltások beadása országos szinten szünetel. Azon oltakozók részére, akik ezekre a dátumokra kaptak esetleg időpontot, soron kívüli időpontot biztosítunk a következő hétre.

A furcsa döntésre dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában. Szokásához híven nem fukarkodott a kormány ekézésével sem:

El kellene már döntenie a miniszterelnöknek, hogy a celebkedés – ideértve az összes foci-, vallási eseményt, na meg az elengedhetetlen tűzijátékot – a fontos, vagy az oltások beadása.

Mert, amennyiben ez utóbbi a fontos, akkor bizony nem a háziorvosokat képzem át porszívóügynökké, hanem a sorosozó, homofób állami propagandagépezetet.

És a legkevésbé sem állítok le oltóközpontokat, ha már ott kell beadni az oltásokat. Mégis mi ennek az üzenete?

szúrt oda Orbánnak a szakember.

A Kórházi Főigazgatóság ezzel kapcsolatban az RTL Híradóval azt közölte, hogy

“hosszú hónapok nonstop munkája után a nemzeti ünnepre a kórházi oltópontok is pihenőt kapnak”.

Azt is közölték, az intézmények döntése, hogy oltanak-e a hosszú hétvégén, vagy átszervezik a munkát más napokra. Az, hogy melyik városban éppen melyik oltópontra és mikorra lehet időpontot foglalni a harmadik oltásra, az óráról órára változik.