A Fidesz megfúrta a Pegasus-botrány miatt összehívott bizottsági ülést

Ország

Pintér Sándor belügyminiszter megjelent, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt azonban határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői zárt ülése, amelyen a Pegasus nevű izraeli kémszoftverről tájékozódtak volna a képviselők – írja az MTI.

Az ülés után a testület ellenzéki tagjai – Stummer János (Jobbik) elnök, Molnár Zsolt (MSZP) és Ungár Péter (LMP) – tartott közös sajtótájékoztatót a Parlamentben. Stummer János elmondta: a határozatképtelenség megállapítása után nyolcszemközti beszélgetést folytattak a belügyminiszterrel.

A jobbikos elnök azt is bejelentette: a parlament őszi ülésszakának első napján 8 órára összehívja a bizottság ülését, amelyen meghallgatják a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat éves beszámolóját, és ténymegállapító vizsgálatot kezdeményeznek a kémszoftver ügyében.

Tüntetés lesz a lehallgatási botrány miatt

Az atv.hu beszámolója szerint Pintér Sándor belügyminiszter megjelent az ülésen, de mivel a bizottság határozatképtelen volt, és napirendet nem fogadhatott el a kormánypárti képviselők nélkül, így nem kellett a lehallgatási botrányról beszélnie. Azt is hozzátették, hogy Stummer János, a testület elnöke hívta össze a zárt ülést, amiről a fideszes képviselők már jelezték, hogy nem vesznek rajta részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük