Orbán: Augusztustól lehet kérni a harmadik oltást

Ország

Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e harmadik oltás vagy sem, a WHO is közzétett ezzel kapcsolatos, szkeptikus állásfoglalást. Félni azonban nem kell ettől, ezért a kormány lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét, de azt ajánlják, hogy a második oltás után teljen el négy hónap és a háziorvosok szükség esetén ettől eltérhessenek – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Oltási rend nem lesz, mert minél kevesebb adminisztrációval akarják terhelni az egészségügyet – tette hozzá a kormányfő. A szükséges mennyiségű vakcina rendelkezésre áll, az orvosok döntik majd el, hogy milyen típusú vakcinával oltsák az adott egyént. A harmadik oltás felvételének lehetősége augusztus 1-től áll majd rendelkezésre – mondta Orbán Viktor.

Az átoltottság tekintetben Magyarország a második helyen áll. A második oltást sokkal többen kapták meg hazánkban, mint más európai országokban.

Továbbra sem kötelező az oltás, kivéve az egészségügyi dolgozóknak

Orbán Viktor elmondta, hogy az oltás kötelezővé tételnek nem a hívei, viszont tettek egy kivételt, az egészségügyi dolgozóknak fel kell vennie a koronavírus elleni oltást. Már eddig is voltak olyan oltások, amelyek nélkül valaki nem dolgozhatott az egészségügyben. Ez a lista most egyel bővülni fog. Ők embereket gyógyítanak, így nem kockáztathatjuk, hogy nincsenek beoltva – hangsúlyozta.

Orbán Viktor kormányfő interjút ad Volf-Nagy Tünde műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az oltatlan időseket személyesen keresik fel az orvosok

Az idősek 15 százaléka nem vette fel még a koronavírus elleni védőoltást. Ők veszélyben vannak, főleg, hogy a megjelent a delta variáns, amely sokkal fertőzőbb, mint az eddigi mutációk. Éppen ezét, azokat az időseket, akik még nem oltatták be magukat, személyesen fognak felkeresni a háziorvosok, rezidensek. De még így sem lesz kötelező az időseknek a vakcina felvétele. Ők döntenek, a kormány csak mindent meg akar tenni, amit csak tud – emelte ki Orbán Viktor.

Oltási akciók az iskolákban

Szeptemberben, az iskolakezdés előtt, minden iskolában oltási akciót fognak szervezni, ahol majd minden gyerek, szülő és pedagógus felveheti az oltást, azok közül akik addig nem teszik meg.

Csak az utazzon külföldre, aki megkapta a második oltást is

Utazásra vonatkozó korlátozásokat nem hozott a kormány, viszont arra kéri az állampolgárokat, hogy csak azok utazzanak külföldre, akik megkapták a második oltásukat is. Erre azért van szükség, hogy ne hozzák be a vírus egy újabb variánsát.

Így bizonyítja az Európai Bizottság, hogy Orbán hazudott

Kötelezettségszegési eljárás: jogi huliganizmussal támad Brüsszel

A járvány után Orbán áttért a pedofil törvényre, melybe végül a meleg közösségek elleni elemekkel bővült, ezzel szemben az EU-nak kifogása van.

Az oktatás és a gyerekjog az nemzeti hatáskörbe tartozik, ebbe az uniónak semmi beleszólása nem lehet. Az Európai Biztosság hozzáállása szégyenteljes, hiszen arra akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy beengedje az oktatásba, az iskolákba az LMBTQ lobbit. Figyelmen kívül hagyják azt, hogy a szülő joga, hogy szexuálisan felvilágosítsa gyermekét. Az iskolákban is lehet ilyen tevékenységet szervezni, de csak abban az esetben, ha ebbe beleegyezik a szülő is.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„A családjog és az oktatás kizárólag tagállami hatáskör…Szégyenletesnek is tartom a bizottság álláspontját”. „Az a cél hogy be kelljen engedni az iskolába az LMBTQ aktivistákat” – minősítette az bizottság álláspontját a kormányfő, aki szerint „jogi huliganizmust folytat” Brüsszel azzal, hogy ezzel kapcsolatban indítana kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben az EU. Orbán szerint „el akarják tőlünk venni a gyerekeinket.”

Csak a magyar és lengyel ügyet hangsúlyozzák

Ha Litvániának sikerült megvédenie saját álláspontját az unióval szemben egy hasonló helyzetben, akkor Magyarországnak miért ne sikerülne? Véres csata lesz, de mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük a magyar szülőket és a gyereket – tette hozzá a miniszterelnök.

A kettős mérce itt is jelen van, hiszen hasonló esetek voltak Romániában és Olaszországban is, de azok el vannak felejtve. Csak a magyar és lengyel ügyet hangsúlyozták. Csak Lengyelországot és Magyarországot fenyegetik azzal, hogy nem kapnak részt az európai helyreállítási alapból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük