Bild: megütöttek és leköptek két német lányt a magyar szurkolók

Ország

Megütöttek és leköptek két német lányt a magyar szurkolók, írja a német Bild, Európa legolvasottabb napilapja – vette észre a 444.hu.

Frissítés! A rendőrség elfogta a támadókat

A budapesti nyomozók négy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket, majd 2021. június 27-én 17 óra 29 perckor elfogták a 25 éves G. Martint és az 55 éves apját, G. Csabát. A két férfi ellen garázdaság vétség gyanúja miatt indítottak eljárást, elszámoltatásuk folyamatban van.​

Emilia és Filippa Magyarországon tanuló orvostanhallgatók, élő adásban mesélték el, mi történt velük a Puskás Arénában a szerdai portugál-francia meccsen. Elmondásuk szerint a magyar szurkolókat az dühítette fel, hogy sapkájukra és karjukra szivárványos zászlót festettek.

A lányok azt állítják, már a meccs félidejében is bemutattak nekik, és beszóltak nekik, hogy „ez undorító”. Amikor aztán meccs végén kifelé mentek, két szurkoló megütötte és leköpte őket.

Az esetről készült felvételen a feltételezett támadók is láthatók. Bár a felvétel szerint többen is vitába szálltak, de csak két embert vádolnak azzal, hogy bántalmazóan léptek fel.

A két lány azt is sérelmezi, hogy a rendezők nem álltak ki mellettük. A rendőrséget is hosszan kellett győzködni, hogy vegyenek fel jegyzőkönyvet és vallomást tehessenek.

Csányi Sándor köszönetet mondott a magyar szurkolóknak