Szijjártó véletlenül önkritikát gyakorolt: “Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával”

Ország

Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozóján.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva arra reagált, hogy München polgármestere szivárványszínű kivilágítást javasolt a Németország-Magyarország június 23-i Európa-bajnoki mérkőzésnek otthont adó stadionban. A kezdeményezés – és a müncheni városi tanács az azzal egyetértő mind a hat frakciója – a tolerancia és egyenlőség melletti kiállásnak adna hangot.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a kivilágítás követelésében egyértelműen az a szándék mutatkozik meg, hogy a politikát belekeverjék a sport világába, “hiszen mindenki tudja, miről van szó”.

“Mi Magyarországon a magyar gyerekek védelme érdekében elfogadtunk egy törvényt, és ez ellen Nyugat-Európában most ágálnak”

– fogalmazott.

Törekvésüknek olyan formában is hangot akarnak adni, hogy egy sporteseménybe, melynek semmi köze a nemzeti törvényhozáshoz, bele akarják vinni a politikát – mondta. A sportnak és a politikának az összekeverése rendkívül káros, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz. Ha valakik, akkor a németek ezt egészen biztosan jól tudják – tette hozzá Szijjártó Péter.

Ki politizál?

Szijjártó üzenete szólhatna akár főnökéhez, Orbán Viktorhoz is, aki nem bír elszakadni hóbortjától, a focitól (miért is tenné, ha szavazatokat szerez vele). Csak a legutóbbi Facebook-posztjai is bizonyítják, mennyire nincs kapcsolat a foci és a politika között:

De nyilván Szijjártó sem politiziál, amikor Dzsudzsák Balázzsal lóg, és ezt lépten-nyomon meg is osztja a közösségi médiában:

Szijjártó Dzsudzsákról: van valami közös a munkánkban

“Szevasz, tesókám!” – így üdvözölte Szijjártó Debrecenben Dzsudzsákot

Vagy csak szimplán jelzi, hogy ő betette volna a haverját a válogatottba, mert csak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük