Cirkuszba vitte az államtitkár a magyar egészségügyi dolgozókat

Ország

Egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat köszöntött a Fővárosi Nagycirkuszban Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár vasárnap a Dinasztiák című előadás előtt.

Az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók munkájának köszönhetően jutottunk el ahhoz a győzelemhez, hogy Európában elsőként nyithattak ki újra a kulturális intézmények, ezért a művészek köszönetképpen országszerte előadásokat és koncerteket tartanak számukra

– mondta el Fekete Péter.

Az államtitkár hozzátette: a kultúra szereplői sem lógatták a lábukat, a járvány időszaka alatt is próbáltak, dolgoztak, készültek arra, hogy majd átvehessék a stafétabotot, amikor az élet újraindul. “Az élet újraindításának mostantól ők lesznek a motorjai” – hangsúlyozta.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára (j) köszöntőt mond a Szent Margit Kórház dolgozóinak tartott cirkuszi előadáson a Fővárosi Nagycirkuszban 2021. június 20-án. Mellette Nagy Mihály, a kórház főigazgatója. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az előadáson a Szent Margit Kórház, a Szent Margit Rendelőintézet, Szentendre egészségügyi intézményei és Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának dolgozói, valamint az egészségügyi intézményekben szolgálatot teljesítő rendvédelmi dolgozók és családtagjaik vesznek részt.

A Dinasztiák című produkció a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A június 4. és augusztus 22. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 100 kiváló hazai artista lép majd a porondra. A műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható lesz, egyebek mellett levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-, görkorcsolya- és illúziószámok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük