Sikerült a Fidesznek összemosnia a pedofíliát a melegekkel, listáznák a mai tüntetés résztvevőit

Ország

A mai napra a Parlament elé szervezett tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a TASZ a propagandatörvény ellen. Ez elsősorban azért kifogásolható, mert a kezdetben pedofíliaellenes törvény azóta homofób színezetet kapott, ezzel jogtalanul és alaptalanul összemosva az LMBTQ-társadalmat a pedofíliával.

Jurák Kata, a pestisracok.hu nevű kormánylap munkatársa odáig ment, hogy már listázná és fotózná a tiltakozókat:

Tisztelettel arra kérem a rendőrséget, hogy aki a pedofília törvény miatti tüntetésen részt vesz, azt legyen kedves név szerint felírni. Ezek az emberek ugyanis szerintem potenciális pedofilok.

Írta a Facebookon, majd még kommentben hozzátette: „Aki tud, készítsen mindegyikről fotót!”

Oda az ellenzéki egység

Közben a Jobbik bejelentette, hogy a homofób elemekkel együtt is megszavazza a Fidesz törvényét:

“Így üdvözlünk minden szigorító kezdeményezésnek ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni. Politikai közösségünk konzekvensen követelte a pedofil ragadozók elleni kíméletlen fellépést és az ilyen bűncselekmények súlyosabb szankcionálását, azonban az Orbán vezette Fidesz még tárgysorozatba sem vette azokat”

– idézte fel a párt közleményét az Alfahír.

A tévéműsorokat is érintené

Az RTL Magyarország közleményben ítéli el a homofóbiát, és aggasztónak tartják, hogy a beterjesztett törvénytervezet

súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is.

A közleményükben arra is kitérnek, hogy a hétköznapokban mit jelentene, hogy törvényben „korlátoznák a homoszexualitás bárminemű megjelenítését a médiában”.

A tervezet alapján csak késő este, 18 éven felülieknek lehetne olyan alkotásokat bemutatni, mint például a Billy Eliott, a Philadelphia, a Bridget Jones naplója, vagy akár a Harry Potter-filmadaptációk egyes részei, és tiltólistára kerülnének olyan sorozatok is, mint a Modern család, a Jóbarátok, vagy éppen a Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja

– írják.

A médiapiac minden hazai szereplőjének jelentős gazdasági károkat okoz, és minden állampolgár számára megnehezíti egyes tartalmak elérését, de ennél is fontosabb, hogy a tervezett szabályozás tulajdonképpen kirekeszti a szexuális kisebbségeket a tömegmédiából, ezzel ellehetetleníti a velük szemben a társadalomban élő negatív sztereotípiák elleni küzdelmet

– tették hozzá.

Közleményüket azzal zárják, büszkék arra, hogy munkatársaik közössége sokszínű, ahogy a társadalom is.