Pfizer-akció Debrecenben

Gulyás Gergely azt ígérte, lesz még a péntekihez hasonló oltási akció

Ország

Óriási tömeget mozdított meg a múlt pénteki Pfizer-akció, amelyet Orbán Viktor hirdetett meg azért, hogy a hétvégi focimeccsekre összejöjjön a 4 millió beoltott.

A nyugati vakcinára Debrecenben is nagy volt az érdeklődés, erről itt írtunk, olvasónk pedig e cikkben számolt be élményeiről.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában azt ígérte,

ha lesz eloltható vakcina, akkor lehetnek még hasonló lehetőségek. Most már látják, hogy van igény erre, sokan, ha az oltóanyag típusa is elfogadható, akkor szívesen oltatják be magukat.

Beszélt az oltásregisztrációs oldal pénteki terheléses támadásáról, mint fogalmazott, még zajlik a vizsgálat, de azt sem tartja kizártnak, hogy egyszerre rengetegen próbáltak csak időpontot foglalni.

334 ezer adag Pfizer vakcina érkezik holnap

A védettségi igazolványhoz egyelőre csak jogok járnak, de a felvetésre, hogy például a munkáltatók megkövetelhetik-e az alkalmazottak oltását, azt felelte, „mivel az oltás nem kötelező, ezért érdekes munkajogi vita lenne. Nem hiszem, hogy az államnak ezt szabályozni kellene, de bizonyos ágazatokban, ha a munkáltató így tudja biztosítani a biztonságos munkavégzési körülményeket, akkor ez lehet jogos munkáltatói döntés is. Majd a bíróság eldönti, de ezt a kormány még az egészségügyben sem követelte meg.”

Elkezdődik a Magyarországon élő külföldiek oltása is, kedden indul a regisztrációjuk, és utána ugyanabban a rendszerben kaphatnak oltást. „A társadalmi immunitást kell elérni, s mindenki tagja a társadalomnak, aki itt él Magyarországon” – tette hozzá a miniszter.