334 ezer adag Pfizer vakcina érkezik holnap

Ország
Koronavírus

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs tájékoztatóján ismertette: a beoltottak száma elérte 4 073 149-et, közülük 2 077 160 fő már a második oltását is megkapta. 1219 az új fertőzöttek száma, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 528 201, az aktív fertőzöttek száma pedig 228 002-re csökkent. 4872 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 572-en vannak lélegeztetőgépen. Úgy véli, a kedvező járványügyi adatok a védelmi intézkedéseken túl a védőoltások felvételének eredménye.

Mindenkit biztat, hogy regisztráljon a védőoltás felvételére. Kéri, hogy a második adag felvételét se hanyagolja el, hiszen csak így szavatolja a gyártó a teljes védettséget.

Az újabb szállítmány Pfizer vakcinát a második oltásra használják fel

A tegnapi napon még mindig 106 beteget veszítettünk el. Továbbra is be kell tartani az óvintézkedéseket.

Holnap is érkezik 334 ezer Pfizer vakcina, ennek egy része a második körös oltásokra kell menjen. Ehhez emlékeztető SMS-t fognak küldeni

– tájékoztatott Müller Cecília.

Tekintettel az érettségi vizsgákra, amelyek a mai napon elkezdődtek, sok sikert kívánt a tiszti főorvos. A pedagógusok második körös oltásánál is figyelembe veszik, hogy kik azok, akik felügyelő tanárként vesznek részt az érettségi vizsgák lebonyolításában.

A Janssen vakcináját az oltóbuszokkal fogják kiszállítani. Ez az az oltás, amely egyadagos.

A Vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet megtalálni azt a felületet, ahol lehet jelezni, ha nem érkezett meg a védettségi igazolvány a védőoltás felvétele után.

Egyszer volt Debrecenben Pfizer-Black Friday – szívmelengető történet olvasónktól

Május 10-e után kezdődik a 16–18 évesek oltása

A 16 és 18 év közötti fiatalok már regisztrálhatnak a védőoltásra, május 10-e után szeretnék megkezdeni az oltásukat. Számos szolgáltatást csak ez után tudnak igénybe venni, illetve az ő védettségük is ugyanolyan fontos.

A csökkenést követő stagnálást lehet tapasztalni az új fertőzöttek számában.

Keddtől a Magyarországon élő külföldieknek is jut oltóanyag

Ha felajánlják a védőoltást, azt kéri az országos tiszti főorvos, hogy fogadják el. Az oltópontra vigyék magukkal személyi igazolványukat és tajkártyájukat, illetve a hozzájáruló nyilatkozatot, valamint az időpontfoglalásról szóló visszaigazoló levelet. Várhatóan holnap megnyílik a tajszám nélküli, külföldi személyek oltásának lehetősége is. Járványügyi szempontból fontos lépés, mivel a vírus nem válogat. Bőségesen van vakcina, már mindenki számára lehet biztosítani oltást.

“Inkább ezt, mint a kínai löttyöt” – Debrecenben is népszerű a Pfizer vakcinája

Hamarosan engedélyezik a 12–15 évesek oltását is

Arról értesültek, hogy a 12–15 közötti korosztályra is engedélyezteti a Pfizer–BioNTech cég a vakcináját. Egyelőre az amerikai gyógyszerügynökség vizsgálja a kérelmet.

Az időseket nagyon nagy számban sikerült beoltani a vakcina mindkét adagjával. Teljes védettséget élveznek, így a szabályok betartása mellett találkozhatnak egymással, és a megnyitott szolgáltatásokat igénybe vehetik.