Hadházy leleplezte: Orbán azt sem tudja, mit kérdezett a nemzeti konzultációban

Ország

Komoly ellentmondásba keveredett Orbán Viktor, miután azt állította, a nemzeti konzultációs válaszok alapján döntött az iskolanyitásról. A miniszterelnök a pénteki, Kossuth Rádiónak adott interjújában így fogalmazott:

Ugye, nekünk volt egy nemzeti konzultációnk, amely nagyon világosan megmondta, hogy milyen lépéseknek kell egymás után történniük. Abban azért részt vett vagy 500-600 ezer ember, emlékeim szerint. Van is egy remek sorrendem. Tehát azt mondták a nemzeti konzultáción, hogy először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat és utána a jeggyel látogatható kulturális, sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket. Ez a sorrend. Hogy pontosan mit melyik napon és melyik héten lehet megtenni, azt meg az oltások száma határozza meg. Tehát én abban reménykedem, hogy március 19-én elérjük a 3,5 milliót, és azon a héten…

Hadházy Ákos, az ellenzék egyik legaktívabb képviselője szúrta ki, hogy az Orbán által hivatkozási alapként használt nemzeti konzultációban nem is volt ilyen kérdés:

Hadházy szerint Orbán mindenkit hülyének néz, és azok is vagyunk, mert hagyjuk.

Ez már egészen abszurd: egy hét után a rádióinterjúban ISMÉT BELEHAZUDJA A MIKROFONBA, hogy a NEMZETI KONZULTÁCIÓBAN…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. április 9., péntek