Kérdezni mert az újságíró, Orbán közmédiája lejárató anyaggal válaszolt

Ország

Hovatovább bírálni is merészelte a miniszterelnök urat.

Mivel Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini múlt csütörtöki sajtótájékoztatójára nem hívták meg a sajtót, Franziska Tschinderle, az osztrák Profil újságírója levélben fordult a Fidesz EP-frakciójához, hogy többet tudjon meg a formálódó jobboldali szövetségről.

Az évi 120 milliárdnyi adóforintunkból működő közmédia ezt követően “Kérdésekkel provokált az újságíró” címmel közölt lejárató anyagot az illetőről.

A 3,5 perces kisfilmben arról beszélnek, hogy „provokatív, kérdésnek álcázott állítások” érkeztek az osztrák újságírótól. Összehangolt hadjáratról beszélnek, mert a találkozó óta „még egy hét sem telt el, de az európai balliberális sajtó máris példátlan támadásba lendült”.

Az osztrák újságíró arra volt kíváncsi, hogy a budapesti találkozón Matteo Salvinin és Mateusz Morawieckin kívül miért nem voltak ott a francia Nemzeti Tömörülés vagy az Osztrák Szabadságpárt képviselői. Erre ez a reakció érkezett: „csak amatőr újságírók kérdeznek olyat, hogy miért nincs ott valaki, akinek a jelenlétéről soha nem is volt szó.”

Az újságírónőnek azt is felrótták, hogy

számos bíráló hangvételű cikket írt már különböző lapokban és portálokon Orbán Viktor miniszterelnökről”.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük