Megszólalt Szájer, miután videórészletet közöltek a brüsszeli elkapásáról

Ország

Áldozatszerepben tetszeleg. Csütörtök este főműsoridőben mutatja be az egyik tévécsatorna, hogyan csípték fülön tavaly november 30-án Brüsszelben Szájer József fideszes EP-képviselőt, amint egy ereszcsatornán leereszkedve próbál menekülni egy melegorgiáról. A politikus hátizsákjában drogot találtak, ami állítása szerint valaki másé volt. Ezen kívül a kijárási korlátozásokat is megszegte, a kiszabott bírságot közleménye szerint már be is fizette.

A rajtakapásról egy darabig látható volt egy videórészlet, ez azóta eltűnt a belga honlapról, de holnap a teljes felvételt közzéteszik.

A rendőrök sliccét is le akarták húzni a Szájer-féle kolbászpartin – több magyar politikus is járhatott oda

Szájer József közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, ebben többek között azt írja, ő már nem közszereplő, és magánélethez való jogának tiszteletben tartását kéri.

Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19-korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Az ügy lezárult, annak kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszem:

A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam. Az európai politizálás tizenhat éve során a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgáltam, hazámat megalkuvás nélkül, mindig megvédtem a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen.

A 2020 november 27-i magatartásomért – mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással – vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem. Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam. Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával – amelyek itt, ezen a honlapon (www.szajer.hu) is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek – erről bárki meggyőződhet. Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.

2021. március 24.

dr. Szájer József”

– olvasható a Fideszből azóta kiléptetett politikus közleményében.

 

 

1 thought on “Megszólalt Szájer, miután videórészletet közöltek a brüsszeli elkapásáról

  1. Azért vagyok szolidáris Szájer Úrral, mert nagyon sokat dolgozott az EU-ban ! Talán az volt naivitásnak a veszte !Mert ,ha azt nézzük ,hogy a Holland miniszterelnök ,a luxemburgi miniszterelnök ,a külügyminiszterük a Soros fiú stb mind ,mind meleg ,akkor mi még igencsak jól álluk ! De térjünk haza: a szivárványos felvonuláson egy fideszes képviselőt nem látni ,bezzeg baloldali ,liberális buzikkal tele van a város! Ott tülekednek az első sorban ,még mszp-s vénasszonyt is láthatunk közöttük! Tele nyomva droggal ,mind az összes ! Sőt még a parlamentben is szépszámmal ülnek a baloldalon homokosok ! Na ezek után jöhet a moslék a baloldali komentelők szájából! Az én szememben Szájer úr a “botlásával “együtt ,magasan felette áll a baloldal balhés, torz viselkedésének!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük