Megtagadta az oltást egy magyar háziorvos, súlyos büntetésre számíthat

Ország

Közleményt adott ki vasárnap a Magyar Orvosi Kamara elnöksége, amelyben leszögezik, hogy a hippokratészi esküvel ellentétesnek tartanak minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét.

Szerintük ezen kijelentések rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseinket. „A Magyar Orvosi Kamara elnöksége határozottan elhatárolódik a MOK etikai normáival összeegyeztethetetlen tevekénységű, megnyilatkozású orvosoktól”.

A MOK közleménye nem nevesíti, de minden bizonnyal arról az erdőkertesi orvosról van benne szó, aki nem hajlandó oltani saját körzetében.

Kiss Csaba azért tagadta meg az oltást, mert szerinte káosz van az oltások elrendelésében, hogy mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

Nehezményezte azt is, hogy az európai engedéllyel nem rendelkező kínai vakcinával is oltani kell, de szinte az összes többi vakcina nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, és bár ez járványhelyzetben megengedett,

nem nagyon szeretne “gyógyszerkipróbálásokban részt venni.”

Úgy látja, a rendelő sem felel meg a biztonság oltás körülményeinek. A helyiségben két orvos és két fogorvos rendel, a váróhelyiség félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak, így bármikor bejöhet egy covidos beteg. Pénteken például három fertőzött sétált be a pozitív leletével, miközben ott ülhetnek azok, akik az oltásra várnak – mondta.

Kiss Csaba azt is kifogásolta, hogy a szervezést is a háziorvosokra bízzák, ez pedig plusz terhekkel jár.

Az ATV-nek azt is elmondta, “megfenyegette” már az önkormányzat, a tiszti főorvosi szolgálat is esetleges szankciókat helyezett kilátásba, illetve a Facebookról értesült arról, hogy maga Tuzson Bence írt neki levelet. Az önkormányzatnál volt arról szó, hogy felfüggesztik a szerződését, a tiszti főorvosi szolgálat bár nem fenyegetett, megegyezni akartak, de Kiss Csaba azt vette ki a szavaikból, hogy hatóságként fognak eljárni, és megbüntethetik.

Kiss Csaba hozzátette:

ha megbüntetik, akkor csődbe viszi a vállalkozását, és befejezi a működést.