A szegedi képviselő állítja: égő szalmabálán ébredt meztelenül, cipőfűzőjével kikötözve

Ország

Fél napig eltűnt személyként kereste a rendőrség Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt.

A korábban a Fideszt és az MSZP-t is megjárt politikus jelenleg Botka László szegedi polgármester nagy kritikusaként funkcionál, eltűnése napján – állítása szerint – leleplező sajtótájékoztatót tartott volna a szegedi önkormányzat “botrányos ügyeiről”.

Szabó most megtörte a csendet, elmesélte, hogy mi történt azon a rejtélyes napon – írta a Blikk.

A makói tanyavilágban, cipőfűzőjével egy villanyoszlophoz kötözve, szinte minden ruhájától megfosztva, egy égő szalmabálán tért magához

– mesélte.

Ezután több, mint 40 kilométert gyalogolt támadói kíséretében, majd az út végén megkötözték.

A politikus szerint a történtek előzménye, hogy a szegedi önkormányzat “botrányos ügyeit” firtatta, ami miatt többször is megfenyegették.

Először feleségét gyanúsították azzal, hogy megölte őt. Ezt követően mindkettőjüket azzal gyanúsították, hogy csak kitalálták a történteket

– nem volt elégedett a rendőrség munkájával sem.

Eltűnt egy szegedi képviselő, pedig mára ígért leleplező sajtótájékoztatót

Szabó Bálint politikai karrierje igencsak kalandos, neve először a Vas megyei Csepregen merült fel, amikor 2002-ben a Fidesz támogatásával indult független polgármesterjelöltként az önkormányzati választásokon. Egyike volt annak a 12 helyi politikusnak, akiket a jobboldal is támogatott a városban.

Fél évvel később a jelenlegi zuglói önkormányzati képviselő, Tóth Csaba meghívására lett az ifjú szocialistákat tömörítő Fibisz (Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták) megyei vezetője.

Szabó Bálint fiktív MSZP-s tagok toborzásával keveredett első botrányába. 2004 elején kizárták az MSZP-ből, mert helyi roma vezetők szerint többedmagával pénzért toborzott új, fiktív tagokat a pártba. Állítólag ötszáz és ezer forintot kínáltak a belépésért. 400-500 tagot próbáltak így toborozni. A botrányban Tóth Csaba, Zuschlag János és az akkori kőszegi MSZP-elnök, Táncsics Péter neve is felmerült.

Szabó viszont ellentámadást indított a pénzért vásárolt roma tagság ügyében a Tóth Csabát megvádoló szombathelyi cigány önkormányzati elnök, Horváth Csaba ellen 2004-ben. Szabó feljelentése szerint a bírósági tárgyalás előtti éjszaka megtámadták, ütlegelték és megerőszakolták őt. Az ügyet bizonyítékok hiányában később megszüntették.