Gyurcsányozással védte meg a kormány Kósa Lajost a csengeri örökösnő ügyében

Ország

Csárdi Antal (LMP) Kósa Lajos fideszes képviselő és a csengeri örökösnő ügyéről szólva azt vetette fel a parlament hétfői ülésén, hogy függetlenül attól, hogy Kósa Lajos “ennyire ostoba módon bedőlt” az átverésnek, a magyar hatságoknak azt is vizsgálnia kellene, hogy “mi a helyzet a befolyással üzérkedéssel”.
Érdemes lenne a hatóságoknak feltenni az a kérdést, életszerű-e az, hogy Kósa Lajos teljesen természetesnek gondolta, hogy neki sokmilliárdos ajándékokat juttatnak – mondta.

Azt is firtatta, vajon Kósa Lajos alkalmas-e arra, hogy vezető tisztséget töltsön be, méltó-e arra, hogy ő vezesse a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságát, illetve, hogy az operatív törzs tagja legyen.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára válaszában “sületlenségeknek” nevezte a képviselő állításait. Kósa Lajos bizottsági tisztégével kapcsolatban rámutatott: azok a pártok vádaskodnak, amelyek a rémhírterjesztéssel hírekbe kerülő Kórózs Lajost továbbra is a “keblükön melengetik”, és eltűrik, hogy a járványhelyzetben illetékes bizottságot vezesse.

Blikk: Kósa Lajosnak fegyvereket, ékszereket, festményeket kellett volna elhoznia a csengeri örökösnőnek

Hangsúlyozta: Kósa Lajos sértettje és nem elkövetője a hivatkozott ügynek. Megtévesztették, különben nem lenne ügy – fogalmazott Völner Pál. Felvetette azt is: hogyan gondolják, hogy a kormányzatnak bármi köze van egy olyan ügyhöz, amelyben éppen rendőrségi eljárás folyik.