Utántöltésre lenne szüksége?

Ország

A szivarosok és pipások nagy része jobban szeret olyan eszközöket használni, amelyeket után lehet tölteni. Hiszen ha egy eszköz bevált, miért akarná lecserélni?

A következőkben a kezdőknek szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy mit érdemes azzal a gondolattal kiválasztani, hogy esetleg éveken át csak ezt használja majd. Gondolataink között a tapasztaltabb pipások és szivarosok is találhatnak új információt, hiszen gyakran előfordul, hogy jó pár év füstölgés után realizálja csak az ember, hogy tulajdonképp nem kell újra és újra beszereznie ugyanazt a bejáratott eszközt.

Miből nem érdemes vagy nem lehet utántöltős verziót beszerezni

Mielőtt ötleteket adnánk, miket érdemes hosszú távra beszerezni, előbb szeretnénk azt tisztázni, melyek azok az eszközök, amelyekből nem érdemes vagy egyenesen lehetetlen újratölthető darabot találni.

Szivarosok esetében a leggyakrabban használt eszköz, amelyből időnként teljesen újat kell beszerezni, a szivarvágó. Persze nem megy tönkre ez sem olyan hamar, mint gondolná, ám ha a vágóéle eltompul, nem lehet egyszerűen csak azt kicserélni. A humidorok képezik az újratölthető és nem újratölthető eszközök közös részét. Magából a szivartartóból ugyanis be kell egy újat szerezni, ha teletöltötte kedvenc szivarjaival, ám van egy része, amelyet nem kell folyton cserélni, csupán újratölteni. Erről kicsit később még szót fogunk ejteni!

Pipások esetében szinte minden eszköz olyan, amelyből újabb és újabb darabokat fog beszerezni. A különleges pipák és pipatartók száma egyre csak nőni fog. A pipások két leggyakrabban használt eszköze a filter és a szárkefe, amelyeket nem lehet utántölteni, ám mindig szükség van rájuk.

Az utántölthető eszközök

A szivarosoknak és pipásoknak egyaránt szükségük van egy eszközre, amellyel meggyújthatják a dohányt. A pipások köreiben gyakran heves vitákat tud kirobbantani az, hogy vajon a pipagyufa vagy a pipagyújtó-e a hasznosabb, hatékonyabb eszköz. Ha a modernebb megoldásokat kedveli, akkor a pipagyújtó mindenképp jó döntésnek bizonyulhat.

A szivarosok esetében sokkal elfogadottabb eszköz a gyújtó, így az ő esetükben azt ajánljuk, hogy mindenképp olyan darabot válasszanak társuknak, amelyet hosszú éveken keresztül szívesen használnak majd. 

A humidorok újratölthető része

Már fentebb említettük, hogy van még egy fontos eszköz, amelyet a szivarosok esetében érdemes újratölteni, ez pedig a párásító. Ezt ugyanis akrypolimer kristályokkal újra lehet tölteni, nem muszáj újra és újra megvenni ugyanazt a párásítót.

Ne feledje, az eszközök száma az évek múlásával egyre inkább nőni fog!