Orbán Viktor a kínai vakcinával oltatná be magát

Ország

Azt is elárulta, miért bízik ennyire benne.

A miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában elmondta, hogy ő is be fogja oltatni magát, és ha választhat, akkor a kínai vakcinával szeretné ezt tenni,

mivel a kínaiak ismerik a legjobban a vírust. Mint mondta, van aki az orosz vakcinában bízik, mások meg ideológiailag gondolkodnak erről is, és azt mondják, hogy nekik a nyugati vakcina kell. Arra a kérdésre, hogy ha többféle vakcina lesz, akkor lehet-e majd választani, Orbán elmondta, hogy szerinte igen, de szeretné, ha már végre azzal a problémával küzdenének, hogy választani lehessen a vakcinák közül.

Beszélt arról is, hogy Szerbia is jól áll az oltásokkal. Ebből kiderül, hogy Szerbia egy komoly ország, másrészt az egy előszoba, kipróbálják nekünk azokat a vakcinákat, melyekkel nekünk még fenntartásaink vannak. Mindennap jelentést kap arról, hogy mik a szerb tapasztalatok a kínai vakcináról is.

A tervek szerint pénteken vagy szombaton szerződhetnek a kínaiakkal, anélkül március elejéig 880 ezer embert tudnak beoltatni először, úgy, hogy 21 nap múlva megkapják a második vakcinát is. Ha jön kínai vakcina, akkor ezt meg is kétszerezhetik, és még az orosz vakcina is javíthat a helyzeten. Orbán szerint húsvét idején (április 5.) merülhetnek majd fel kérdések a nyitással kapcsolatban, akkor fontos döntéseket kell majd meghozni azzal kapcsolatban, hogy hogyan nyisson az ország.