Rakonczay: egy olyan szituációból sikerült kijönnöm, ami után örülök, hogy megmaradtam

Ország

Élő videóban számolt be rekordkísérletének feladásáról Rakonczay Gábor extrémsportoló, aki azt tervezte, hogy állva evezei át az Atlanti-óceánt.

Rakonczay a kudarc ellenére nem csalódott:

“Örülök, hogy megvagyok. Tizennégy éve csinálom ezeket a vállalkozásokat, biztosan vannak most olyan ellendrukkerek, akik örülnek (…) Egy olyan szituációból sikerült kijönnöm, ami után örülök, hogy megmaradtam. Hat napig eveztem…. Jól haladtam, jó volt a sebességem is. Sajnos elég hamar átáztam, de pontosan tudtam, hogy ez vár rám.”

Az első nap egyáltalán nem tudott aludni, és később is csak nagyon keveset. Az alvás alatt folyamatosan becsaptak a hullámok, és az átázott ruhája miatt kezdett kihűlni. Hallucinációi voltak, és a negyedik éjszakán már melegnek érezte a vizet, amikor a hajó megdőlt. Arra gondolt, milyen jó lenne megszabadulni a ruháitól, és elkezdett beleereszkedni a 16 fokos vízbe, de szerencsére az agya bekapcsolt az utolsó pillanatban.

Rakonczay Gábort mentőhelikopterrel hozták vissza az óceánról

“Akkor már tudtam, hogy nem teljesen oké a dolog”

– fogalmazott Rakonczay, aki rádöbbent, hogy fizikailag ezt már nem lehet tovább bírni, elment a határig. Eldöntötte, hogy mentést kér, és ott hagyja a hajót, amit maga épített.

“Otthagysz egy álmot, a rengeteg ember támogatását, hitét, hogy megyünk előre, csináljuk”

– magyarázta a sportoló, akiért három órával később meg is érkezett egy hajó, de a szakadó esőben nem vették észre. Amikor mégis sikerült megközelíteni a SUP-ot, a nagy hullámok miatt nem sikerült kimenteni az ekkorra már teljesen átfagyott Rakonczayt. Ezért döntöttek úgy, hogy mentőhelikoptert vetnek be.

A hajós úgy érzi, soha többé nem vág bele ilyen kockázatos kalandba, és talán az ultrafutásnál marad.

“Ilyen veszélyfaktorral bíró dolgot nem hiszem, hogy fogok csinálni a jövőben. Fontosnak éreztem, hogy feszegessem a határaimat, de most úgy érzem, itt a vége”.

(Blikk.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük