Megalakulhatott Gődény György új kamupártja

Ország

Megint bezsebelhet egy kis közpénzt.

Új párt körül sündörög dr. Gődény György gyógyszerész, a hazai járványszkepticizmus egyik ismert figurája. A Blikk tudta meg, hogy egy új politikai formáció van kibontakozóban, ami az elmúlt hónapokban fű alatt növekedett, és amihez köze van az ismert oltás-szkeptikus Gődény György nyíregyházi patikus-testépítőnek is.

A lap szerint a Normális Élet Pártját júniusban alapították a bírósági nyilvántartás szerint, és november elején jegyezték be őket egy olyan nyíregyházi címre, ahol két ingatlan található – ebből az egyik Gődény édesanyja nevén van. (Gődényhez köthető egy ugyanilyen néven – Normális Élet – futó, több százezres tagsággal bíró közösségi médiahálózat is.)

“Itt van a székhelye egyébként a Gődény vezette Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesületnek is, amelyről – az új párthoz hasonlóan – semmilyen érdemi információt nem találtunk az interneten. Gődény és feleségének címe a cégadatbázis szerint egy házzal odébb található.

A pártot Harkai Bulcsú Bánk alapította és vezeti jelenleg is: a férfi minden bizonnyal Gődény köréhez tartozik, hiszen anno ugyancsak ő hozta létre a legutóbbi parlamenti választásokon induló Közös Nevező 2018 nevű formációt. Az ügyvezetői posztot később vette át tőle a testépítő gyógyszerész, aki listavezető lett, Harkai pedig a 23. helyet kapta meg”

– olvasható a cikkben. A lapnak a Transparency International munkatársa elmondta, a Közös Nevező párt 2018-ban megkapta a több más kis párthoz hasonlóan az országos listáért a 153 millió forintot, ám mivel egy százalék alatt teljesítettek, ezt vissza kellett volna fizetniük – ez azonban azóta sem történt meg.

Majka üzent Gődénynek: “Jöjjön ide, ha van a pucájában vér!”

Mivel ezzel adósak maradtak, költségvetési csalás gyanúja miatt jelenleg is folyik nyomozás. A 2018-as választások után elfogadott egyik lényeges szigorítás a kamupártok ügyében az, hogy nem jogosultak újabb kampánytámogatásra azok a formációk, amelynek vezetői korábban olyan pártot vezettek, amely nem tudott elszámolni az állami pénzekkel

– mondta el Mikola Bálint a Blikknek.

A lap szerint ez lehet annak a hátterében, hogy miért nem Gődény alapította az pártot, mivel a réginek (Közös Nevező) még mindig ügyvezetője.