Újszülött érkezik! Milyen ajándékot vigyünk az első látogatásra?

Ország

Amikor új taggal bővül a család, a rokonok szeretnék ajándékokkal köszönteni a kicsit. Gyakorló szülőként sem egyszerű sokszor eldönteni, hogy mivel lepjük meg a babát – vagy inkább a szüleit. Egy bababoltba belépve bizony hamar elveszhetünk a bőség zavarában, így álljon itt néhány ajándékötlet, amelyek biztosan megörvendeztetik első látogatáskor a babát és a szülőket is.

Látogatás előtt egyeztessünk a szülőkkel!

Az ajándék akkor igazán izgalmas, ha meglepetésként éri az ajándékozottat. De vajon érdemes-e ebben az esetben is minden áron meglepetést okozni? A szülők biztosan nem veszik zokon, és jobban is járnak, ha a meglepetés helyett előre egyeztetett ajándékokkal látjuk el az újdonsült családot. Főleg, mivel nem tudhatjuk, hogy miket szereztek már be, vagy hogy milyen ízlésük van. Ha nincs ötlet, az ajándékutalvánnyal járnak a legjobban. A baba születését követő egy-két héten belül úgyis számtalan tétel kerül a listára.

Praktikum mindenek felett

A baba születése előtt az ember nem is gondolná, hogy a mindennapi gondozáshoz mennyi kellékre lesz szükség. A pelenkával és a popsitörlővel nem lőhetünk mellé, de azért jó lesz ezt is megbeszélni a szülőkkel. Kérdezzük meg, hogy melyik pelenkamárka vált be nekik. 

A másik gyorsan fogyó “eszköz” a ruha. Bár egy ilyen kicsi baba még nem teszi tönkre a ruhát, viszont szélsebesen nő. Ezért az alap ruhadarabok mindig jól jönnek. Ilyenkor nem baj, ha egy számmal nagyobb méretet viszünk, azt azonban vegyük figyelembe, hogy milyen évszak lesz akkor, amikor belenő. Tavasszal tehát nem érdemes egy számmal nagyobb overált vinni, hiszen télig a csecsemő annál többet fog nőni. 

Feldobhatjuk a praktikus ajándékokat, ha kicsit személyre szabjuk őket. Hímzett bodyt, textilpelenkát esetleg törölközőt is ajándékozhatunk. 

Az édesanyának az egyik leghasznosabb ajándék azonban a személyre szóló segítség lehet. A szó elszáll, és bár biztosan betartanánk, mégis stílusos kis ajándékkártyán rögzíteni, hogy mikor, milyen területen számíthat ránk: vigyázunk a kicsire pár órára, hogy ő pihenni tudjon, vagy épp főzünk/takarítunk helyette. 

Babajátékok

Már az egészen pici babáknak is vihetünk játékokat, még akkor is, ha pár hétig még biztosan nem játszik velük. Egy textilkönyvet már pár hónapos korukban szívesen nézegetnek a babák, és természetesen a tapintásuk is kellemes. A csörgőjátékok vagy a kontrasztos, fekete-fehér, kifejezetten babáknak készült képek, könyvek is kiváló ajándékok lehetnek, úgy mint a fürdőjátékok, amelyekkel még élvezetesebb lesz az esti pancsolás.

Ha van testvér, őt is ajándékozzuk meg egy kis aprósággal! Az ajándékon felül pedig kicsit tüntessük ki a figyelmünkkel is, hiszen szokatlan számára is az új helyzet. Biztosan jólesik neki és a szüleinek is a figyelmes gesztus.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük