Szájer József kilépett a Fideszből, Orbán is megszólalt

Ország

Szájer József a mai nappal kilépett a Fideszből. A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a lemondott EP-képviselő a párttagságról való lemondását a Fidesz pártigazgatójának, Kubatov Gábornak címzett egymondatos levelében jelentette be.

Magyar Nemzet megszólaltatta az ügyben Orbán Viktor miniszterelnököt, aki így értékelte Szájer kilépését:

Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.

Szájer József, az EP Fidesz-frakciójának vezetője vasárnap mondott le mandátumáról, akkor így indokolt:

Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.

Aztán kiderült, hogy a keresztény, konzervatív értékeket harsogó fideszes egy brüsszeli melegbulin vett részt, ahonnan igencsak megalázó módon, az ereszcsatornán keresztül próbált menekülni. A rendőrök fülön csípték, drogot is találtak nála. Szájer megpróbált mentelmi jogára hivatkozni, de még igazolvány sem volt nála.

Kép: Viharsarki Kattintós