A Fidesz-KDNP bojkottálja a népjóléti bizottságot Korózs Lajos távozásáig

Ország

A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjólét bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a “kamuvideós” Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről – mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

A kormánypárti politikus közölte: a baloldal eddig szinte folyamatosan támadta, vagy hátráltatta a járvány elleni védekezést.

“Álhíreket találnak ki és terjesztenek, sőt még egy kamuvideót is készítettek egy álmentőssel és számtalan hazugsággal, amelynek célja a magyar egészségügy lejáratása volt” – mondta.

Nacsa Lőrinc felháborítónak nevezte, hogy “ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről”.

Kiemelte: “akitől egy világjárvány kellős közepén mindössze annyi telik, hogy kamuvideót rendel és gyárt”, álláspontjuk szerint méltatlan arra, hogy a járványelleni védekezés legfontosabb lépéseiről meghallgatást irányítson.

Ezért ameddig nincs semmilyen következménye a “baloldali botránynak”, a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy “kamuvideós Korózs járványügyi beszámolót vezessen” – mondta.

“Mi akár már holnap készek vagyunk meghallgatni az operatív törzset, ez most már csak a baloldalon és Korózs Lajoson múlik” – zárta nyilatkozatát Nacsa Lőrinc.