Jakab Péter, krumpli

Durva pénzbüntetést kapott Jakab Péter a krumplis akciója miatt

Ország

Rekordbüntetést szabott ki Kövér László Jakab Péterre a krumplis akciója miatt, a Jobbik elnökének több milliót kell perkálnia.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a múlt héten egy zsák krumplival akarta “megkínálni” Orbán Viktort a parlamentben, ám fideszesek – Kövér László házelnökkel a soraikban – útját állták.

Jakab Péter akciója miatt

példátlanul magas büntetést – 4,4 millió forintot – szabott ki Kövér László.

Jakab az Alfahírnek úgy kommentálta az ügyet, hogy “egy jogállamban ezzel nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben.”

A rezsim ma elveszi a pénzünket, holnap a házunkat, a földünket. Egy fehérorosz utat jár be Orbán Viktor most éppen Kövér László házmesterségével. Mi azonban kitartunk az igaz ügyünk mellett, és nem hagyjuk hogy fehérorosz sorsra jusson az ország, amit 2022-ben felszabadítunk a rezsim alól. Ez a feladtunk, erre kaptunk felhatalmazást, ezzel bíztak meg bennünket a választók, és nincs az a büntetés ami ettől eltántoríthat bennünket

– jelentette ki Jakab Péter hozzátéve, hogy igazából fizikai erőt, testi kontaktus Kövér László alkalmazott vele szemben.

Azt is mondta, nem tehetett mást, mint hogy azzal a krumplival, amit a Fidesz osztogatott Borsodban és az egész országban immár 10 éve, megajándékozza a “kedves vezetőt”, hogy lássa, milyen az amikor csak ennyire értékelik az embert.