Országos felháborodás a lombikellenes pap kijelentései miatt – megszólalt Novák Katalin

Ország

Mindenkit megnyugtatott a miniszter. Be kellene szerinte szüntetni a lombikprogramot, mert az súlyos bűn – jelentette ki Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újraválasztott elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A győri megyéspüspök így fogalmazott:

Elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele! Az emberi élet továbbadása nem technológia kérdése, hanem két ember, egy férfi és egy nő szeretetkapcsolatát feltételezi, nagyon komoly lelki vonatkozásokkal a háttérben. Vannak a keresztény hit alapján is támogatható gyakorlatok, amelyek bizonyítottan hatékonyak – és nem jár velük a megfogant életek elpusztítása, mint a lombikprogrammal.

Novák Katalin családügyekért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook oldalára feltöltött videóban arról beszél, hogy “fellángoltak az indulatok a lombikbébi program körül”, de megnyugtatott minden párt, aki meddőségi problémákkal küzd: a kormány segít nekik, amiben csak tud, ezért is emelték duplájára a rendelkezésre álló forrásokat.

A püspök kijelentéseiről közvetlenül nem ejtett szót.

A lombik programról.

Közzétette: Novák Katalin – 2020. október 19., hétfő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük