Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Orosz Anna

Videó: 260 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet vittek Orbán Viktor rezidenciájához

Ország

Mintegy 260 ezer, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők kezdeményezésére összegyűjtött nemzeti konzultációs ívet helyeztek el az ellenzéki pártok a miniszterelnök hivatala előtt, Budapesten csütörtökön.

Hadházy Ákos hangsúlyozta, azért hozták el személyesen az íveket, hogy a Fidesz lássa, nem valami háttérhatalom, hanem hús-vér emberek küldték vissza nekik a papírokat.

260 ezer olyan ember küldte vissza az íveket, akiknek elege van az agymosásból, és nemet mondott a propagandára

– mondta.

Szél Bernadett hangsúlyozta, hogy ez nem egy párt akciója volt, hanem közösségi akció és ami láthatóvá tette, hogy létezik az a Magyarország, ami változást akar.

Az is kiderült – folytatta -, hogy az embereknek elege van a hatalmi arroganciából, a rendszerszintű lopásból és az intézményesített propagandából

– mondta a független képviselő.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/videos/844959979371375/

Orosz Anna, a Momentum képviselője úgy nyilatkozott: addig folytatják a munkát, amíg véget nem vetnek ennek a romboló rendszernek.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy 2022-es választásokig meg kell őrizni ezt az aktivitást. Teljes körű összefogást kell az ellenzéki pártok részéről, és akkor győzni lehet az országgyűlési választásokon. Egyben ingyenes koronavírus-tesztet követelt a lakosságnak, a bérek 80 százalékának átvállalását, 6,5 százalékos azonnali nyugdíjemelést és a családi pótlék megduplázását.

https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/posts/1784080668400407

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője azt hangsúlyozta: ezt az akció is közelebb visz ahhoz, hogy az ellenzék közös képviselőkkel, közös listán és közös miniszterelnök-jelölttel győzze le a Fideszt a 2022-es országgyűlési választásokon.

Bezúdították Rogán Antal udvarára az összegyűjtött konzultációs kérdőíveket, de eltéveszthették a házszámot

Kanász-Nagy Máté az LMP képviseletében úgy vélekedett, hogy a kormánynak a propaganda helyett olyan társadalmi kérdésekről kellene konzultációt folytatnia, mint az elszabadult árak vagy a munkahelyek újrateremtése.
Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési frakciójának helyettes vezetője azt mondta, hogy elegük van abból, hogy a közvagyont propagandára használják és az adófizetők pénzét a haveroknak juttatják.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kiemelte: a konzultáció kérdései nem azért íródtak, mert kíváncsiak az emberek véleményére, hanem mert manipulálják az embereket. Ezzel szemben olyan kérdésekről kéne valódi konzultációt tartani, mint például Paks2 vagy az alapjövedelem – mondta a politikus.

A demonstráció végén a Karmelita Kolostor előtt felhalmozott kérdőíveket egy kukásautóra rakták, amely újrahasznosításra elszállította a papírhalmokat.

Fotó: Facebook/Momentum Mozgalom