“A legmenőbb magyar” – üzente maszkján Orbán. Itt vannak a friss bejelentések!

Ország
Koronavírus

Összeült az operatív törzs szombaton, a miniszterelnök is részt vett az ülésen. Orbán Viktor ezúttal egy fehér, nemzeti színű maszkot vett fel, rajta pedig ez a felirat olvasható:

“coolest Hungarian”

– ami azt jelenti: “a legmenőbb magyar”.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kötelező lesz a lázmérés az iskolákban – a szombati bejelentések

 

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére – jelentette ki szombat reggel közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Nem béníthat meg bennünket újra a vírus – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő, miután az operatív törzzsel az egészségügyi védekezést áttekintette, úgy fogalmazott: “erős reggel volt”.
Kiemelte: több mint tízezer szabad kórházi ágy van,

ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek “rendben vannak”, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust

– szögezte le a kormányfő.

A videóban Orbán Viktor arról beszélt: a szerdai kormányülésre készítettek elő jónéhány döntést. Szeretnék kikényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre, a boltok látogatására, közlekedési eszközök használatára kidolgoztak, érvényesíteni is tudják – mondta.

Hangsúlyozta: tisztelettel kérik az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de ha nem tartják be, most már szankciókat is kell hozzájuk kötni. A kormányfő tájékoztatása szerint az iskolákat tudják üzemeltetni, három iskolát és tizenhat óvodát kellett eddig bezárni, a többi helyen az oktatás “többé-kevésbé megszokott rendben zajlik”. Hozzátette: október elsejétől az iskolába belépéskor lesz kötelező testhőmérséklet-mérés is.

Bejelentette: a kormány közel áll ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudják határozni.

A tesztek hatósági árasak lesznek, hogy pontosan hány forint, arról a szerdai kormányülésen döntenek majd

– mondta.

Közölte: az influenza elleni védőoltást, amit önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudják tenni az egész országban. A miniszterelnök az operatív törzs ülése után gazdasági kabinet tagjaival folytat megbeszélést, “mert a védekezés egyik célja, hogy mentsük az emberéletet, a másik pedig, hogy megvédjük Magyarország működőképességét” – fogalmazott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.