z. kárpát dániel

Százmilliárddal növelné a családtámogatásokat a Jobbik

Ország

A családi pótlék 30 százalékos emelését, infláció-követésének automatikussá tételét, valamint egy, kizárólag a gyermeknevelés költségeinek finanszírozására szolgáló “családi kártya” bevezetését javasolták hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon jobbikos politikusok.

Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke azt közölte: felvetéseiket még a héten országgyűlési határozati javaslatban terjesztik a parlament elé, és azt szeretnék elérni, hogy már jövőre működjenek az általuk javasolt – “nagyon komoly, akár százmilliárdos nagyságrendű” – változtatások.

Hozzátette: ezzel azokat a mulasztásokat pótolnák be, amelyeket 2010 óta a Fidesz-KDNP-kormány vétett. Hiszen azóta lényegében változatlan a családi pótlék összege, emellett pedig számos támogatási elem értéke erodálódik az évek alatt – mondta.

Az ellenzéki politikus szerint a családi kártyára adott juttatásokkal olyan kiadások finanszírozását segítenék elő, amelyeket jelenleg egyáltalán nem vagy csak komoly nehézségek árán képes állni számos család.
Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője azt hangsúlyozta: a családi kártya értelme, hogy az erre fizetett összeget csak a gyermekek nevelésére, védelmére lehet költeni.