“A koronavírus el fog tűnni, ez egyszeri történet lesz” – véli a Semmelweis rektora

Ország
Koronavírus

A Semmelweis Egyetem rektora szerint a koronavírus-járvány egy egyszeri történet lesz, mert nem történnek lényeges mutációk a vírusban.

Merkely Béla a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról is beszélt, hogy a közösségi közlekedés során mindenképpen javallott arcmaszkot viselni, s ugyancsak lényeges a rendszeres és alapos kézmosás.

“Mi egy meleg szívű nemzet vagyunk, sokat ölelkezünk, kezet fogunk, rengeteg a testi kontaktusunk – most ezeket egy csöppet vissza kell szorítani és áttérni az udvarias távolságtartásra”

– állította Merkely.

A rektor szerint a betegek közel tizedét az úgynevezett szuperfertőzöttek teszik ki, és mivel ők felelősek az újonnan fertőzöttek nyolcvan százalékáért, mindenképpen meg kell találnunk őket. Ezek olyan személyek, akik lehetnek lázasak, köhöghetnek, fej- és végtagfájdalmak gyötrik őket, az ízlelésük és a szaglásuk is hibádzik. “Ha ezeket a polgárokat két-három hétre el tudjuk különíteni, akkor rendkívül sokat teszünk, tettünk a járvány tartós visszaszorításáért.”

Merkely a védőoltással kapcsolatban azt mondta, bízik a novemberi céldátumban.

Úgy látja, az influenzával szemben a Covid-19 el fog tűnni.

“Ez egy egyszeri történet lesz, mert nem történnek lényeges mutációk a vírusban. Az influenza esetében ez nincs így, ott folytonos a változás”

– jövendölte a rektor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.