A Tevánál a Tescónál és a Sparnál is megjelentek a katonák

Ország
Koronavírus

További 13 vállalatnál jelennek meg a honvédelmi irányító törzsek. A listán szerepel távközlési vállalat, élelmiszeripari és gyógyszeripari, illetve gázforgalmazó vállalatok – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében március 13-án megalakult a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport, amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az akciócsoport haladéktalanul megkezdte feladatát, melynek eredményeképpen március 19-én 71, az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek. Ezen lista szerdától további 13 vállalattal bővül, a biztonságos élelmiszer ellátás és a lélegeztetőgépekhez szükséges oxigénellátás biztosítása érdekében.

A listán szerepel a Magyar Telekom, a TESCO-Global, a CBA, a SPAR, a COOP, az Egis, a Sanofi-Aventis, a Richter Gedeon, a TEVA, a BUS-OXY Egészségügyi Gázforgalmazó, a Messer Hungarogáz, a LINDE GÁZ, és a SIAD Hungary gázforgalmazó.

1 thought on “A Tevánál a Tescónál és a Sparnál is megjelentek a katonák

 1. Tisztelt sajtó és médiaszerkesztőségek! Tisztelt újságírók! Tisztelt műsorszerkesztők és riporterek! Tisztelt műsorvezetők!

  A Koronavírus és a körülötte lévő sajnálatos dolgok megbénítottak az országban sok mindent.
  Mindenhol halható és olvasható a „Maradj otthon” szlogen és felkérés.
  Viszont vannak emberek, akik hétköznapi hősökként sajnos nem tudnak otthon maradni.
  Sokszor említve vannak a médiában az orvosok, ápolók, asszisztensek, akik a betegekért felelnek.
  A buszvezetők, a troli vezetők, a villamos vezetők, a metró vezetők, a vonat vezetők, akik a közlekedésért felelnek.
  A bolti eladók, az élelmiszergyártók, pékek akik az ellátásunkért felelnek.
  Az állat gondozok, az állatmenhelyek és az állatkertek dolgozói, akik az állatok életben maradásáért felelnek.
  A temetkezési dolgozók. (Sírásók pl.)
  A közterület fentartók, a takarítók, akik a tisztaságért felelnek.
  A katonák, a rendőrök, a közterület fentartók, a polgárőrök, a biztonsági őrök, a portások, akik a biztonságunkért felelnek.
  Az újságírók, a riporterek, a sajtó és média dolgozói, akik a tájékoztatásunkért felelnek.
  Rengeteg újságcikk műsor stb. jelent meg arról milyen hálásak lehetünk mi nekik és értük, amivel szerintem mindenki egyet ért.
  De VAN MÉG egy CSOPORT, akikről MEGFELEDKEZTEK SAJNOS.
  ŐK A VÉRADÓK ÉS A VÉRPLAZMA DONOROK.
  Szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy a véradás és a vérplazmaadás minden tekintetben létfontosságú ebben a nehéz helyzetben is és mindkét nemes cselekedet felértékelődik. Mind a véradás, mind a plazmaadás ZAVARTALANUL MŰKÖDIK TOVÁBB, TELJES NYITVA TARTÁSSAL! Várják a központok a segítő szándékú embereket!
  Továbbá ki kell hangsúlyozni azt, hogy a járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz (különösen gyermekgyógyászat, szülészet, szívsebészet, onkológia, hematológia, transzplantáció). A véradás azon tevékenységek közé tartozik, amely nem szüntethető be a jelenlegi pandémiás időszak alatt sem, ezért továbbra is számítanak az egészséges lakosság segítségére.
  A plazma, mint gyógyszeralapanyag, laboratóriumi körülmények között NEM állítható elő, csak és kizárólag emberi segítséggel tudják gyűjteni. Az intenzív osztályon kezelt, illetve immunhiányos betegek miatt, a plazmaadás jelentősége most még fontosabb! Kérik a segítő szándékú embereket, hogy jöjjenek minél többen plazmát és vért adni! EZ MOST KÖZÖS ÉRDEK!
  Azok a betegek, akiknek az életben maradásához szükség van a vérplazmára és a vérplazmából készült készítményekre azok a karanténok és a vírus fertőzések időszakában sem tudnak életben maradni ezek nélkül a donorok nélkül.
  SAJNOS NAGYON KEVÉS A DONOROK TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSE elismerése. Pedig higgyék el, a donorok kimozdulva a biztonságos otthonaikból szintén elindulnak és van, aki heti kétszer is, hogy leadja a vérplazmáját és ez által életet menthessen, segíthessen azokon akiknek erre szüksége van.
  Nyilván van, aki pénzért teszi mind ezt, de rengetegen vannak közöttünk akik nem érdekből segítenek és úgy ilyen vészterhes időkben is kimozdulnak és elmennek segíteni beteg embertársaikon. Többen heti rendszerességgel.
  A hemofíliás betegeken. Az immunhiányban szenvedőkön. Az égési sérülteken, A tetanusz elleni oltás előállításában. A bárányhimlő kezelésében. Az Infarktusban átesetteken. A máj problémákkal küzdőkön. A veseelégtelenségben szenvedőkön. A sürgősségi műtéteknél. Csak így lehet segíteni.
  De Kínában a KORONA VÍRUS ELLENI KÜZDELEMBE IS BEVONTÁK például a vérplazma donorokat sikerrel.
  Kérem önöket említsék meg egy-egy újságcikk, rádió poszt vagy műsor keretén belül ezeket a nem mindennapi hétköznapi hősöket is.

  Maradok tisztelettel: Nyiri László Ernő
  A Vérplazma Donorok Mindenhonnan Facebook csoport adminja. ( https://www.facebook.com/groups/707317849478617/ )
  Debreceni 384-szeres vérplazma és 25-szörös véradó donor.
  Továbbiakban, ha kérdéseik is merülnének fel önökben állok rendelkezésükre szeretettel: 06-70-555-3317 es telefonszámomon.

  Debrecen 2020.03.24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük