Orosz Bernadett

“Nem védett meg a rendőrség” – levelet írt Orbánnak és Varga Juditnak a brutálisan összevert hatgyermekes édesanya

Ország

A győri gyermekgyilkossághoz hasonlóan a saját ügyében is szeretné, ha vizsgálatot rendelnének el. Az egész országot sokkolták azok a fotók, amiket Orosz Bernadett osztott meg magáról néhány hete. A hatgyermekes anyukát korábbi partnere, egy volt katonatiszt olyan csúnyán helybenhagyta, hogy a nő arca a felismerhetetlenségig eltorzult.

Megrázó felvételeket osztott meg magáról egy brutálisan összevert magyar nő – volt barátja tehette

A rendőrség elutasította a nő távolságtartási kérelmét, és csak akkor intézkedtek mégis, amikor már megtörtént a baj.

Bernadett levélben kereste fel Varga Judit igazságügyminisztert, Orbán Viktor kormányfőt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság Elnökét,, Dobrev Klára EP-alelnököt, Evelyn Regner és Katarina Barley EP-képviselőket, Gurmai Zita országgyűlési képviselőt, Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert és Varga Andrea miskolci alpolgármestert.

A 168 órához is eljuttatott levélben a nő azt írja, a legnagyobb ütést akkor kapta, amikor a rendőrség nem védte meg őt.

Mi kell Önnek ahhoz, hogy végre belássa, Magyarországon nem kapják meg az erőszak áldozatai a nekik járó megfelelő védelmet? Még több értelmetlen halál? Még több áldozat? Még több árván maradt sérült gyermek? Még több halott gyermekét gyászoló édesanya? Nem ugrott még meg eléggé a statisztika?”

– tette fel a kérdést Varga Juditnak Orosz Bernadett, és kérte, hogy a győri gyermekgyilkosság esetéhez hasonlóan azonnal rendeljen el a miniszter vizsgálatot az ő ügyében is.

Fiát és a nevelt lányát ölte meg vasárnap egy férfi Győrben

Úgy fogalmaz, “ma Magyarországon olyan, mintha az agressziót díjaznák. Áldozat- és tanúvédelem járna, de semmit nem kapok”.

Értem én, hogy a legkisebb ellenállás mindenkor a védtelen, önálló jogállással még nem rendelkező gyermek. Majd a bántalmazott és megfélemlített anya. Személyes tapasztalatom szerint, intézményesített bántalmazás és semmittevés, áldozathibáztatás van Magyarországon. Miért nem biztosítják az alapvető jogaimat? Miért nem néznek embernek? Azonban európai uniós állampolgár is vagyok, akinek jogai vannak, ha erőszakos bűncselekmény áldozata lett

– írja.

Orosz Bernadett azt is hozzátette, nem érti, hogy az Alaptörvényben biztosított jogok neki, egyedülálló hatgyermekes édesanyának nem járnak, akit majdnem halálra vert az elkövető.