Magyar díjugrató ezüstérem a Nemzetek Díján

Ország

A magyar csapat a második helyen végzett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján.

A viadal oldala szerint a csapatversenyben minden nemzet négy-négy lovast indított a 160 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályán, melyen kétszer kellett végigmenni. A versenyzőknek a kettes- és a hármasugrással együtt 15 erőkifejtést kellett lehetőség szerint hibátlanul megoldaniuk, és mindkét körben a három-három legjobb eredmény számított a csapat eredményébe.

Az osztrák lovasok kiemelkedtek ezen a napon, ugyanis verőhiba nélkül zártak. A Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású magyar válogatott három akadályt vert (12 hibapont), csakúgy mint a norvég csapat, ám a rivális időtúllépés miatt is kapott egy hibapontot, így a magyarok mögé szorult.

A második hely – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – egyúttal azt is jelenti, hogy a csapat kijutott a Nemzetek Díja sorozat döntőjére, amire korábban nem volt példa. A finálét Barcelonában rendezik október 5. és 7. között.

A győztes csapat 64 312,5 eurót kapott, míg a hazai négyes 40 312,5 eurót.
A felújított Nemzeti Lovardában rendezett, 425 ezer euró (136 millió forint) összdíjazású négynapos, ötcsillagos viadalon a nyolccsapatos Nemzetek Díja volt a legfőbb esemény.