Betlehemes találkozó lesz Debrecenben

Betlehemes találkozó lesz Debrecenben

Kultúra

2023. december 8-án veszi kezdetét a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, majd a Vojtina Bábszínház új játszóhelyén folytatódik a nagymúltú betlehemes seregszemle Debrecenben.

Valódi örömre ad okot, hogy néhány év kényszerű szünet után újra a cívisvárosba várjuk a magyar betlehemes közösségeket, hogy elhozzák az örömhírt Debrecenbe. Ha nem is a korábbi keretek között és nagyságrendben, de ismét együtt ünnepelhetjük az új Fény születését. Adventben, mikor fogyatkozik a fény, s növekszik a sötétség, a betlehemjárók mély meggyőződéssel, hittel teszik ezt az ősi rítust évszázadok óta és a csoda meg is történik: eddig minden téli napforduló idején megszületett az Igazság Napja, az Isten fia… Mi is hisszük a betlehemezőkkel, hogy cselekvő részeseivé válhatunk e misztériumnak.

Betlehemes találkozó lesz Debrecenben

Ez a hit adja az erőt a hagyományéltető csoportoknak, ez biztosítja, hogy meg tudják őrizni identitásukat, közösségeiket. Ebben az esztendőben 11 csoport közel 200 betlehemjárója érkezik Karácsony üzenetével Debrecenbe. December 8-án ünnepélyes megnyitóval és a betlehemezésről készített film vetítésével veszi kezdetét a Találkozó a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, majd másnap a Vojtina Bábszínházban követik egymást a betlehemes csoportok Debrecen, Hajdú-Bihar megye és a régió érdeklődő közönsége előtt. A találkozót Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nemzeti Művelődési Intézettel közös rendezésben valósítja meg,partnerségben a Motolla Egyesület Debrecennel, a Vojtina Bábszínházzal és a Debreceni Betlehemesek Hagyományőrző Egyesületével.