Mészáros Lőrinc

Gyomros Lölőnek: Mészárost és a NER üdvöskéit gúnyolja Bongor, a rapper

Bulvár Kultúra

Szépen hasít a piacvezető videóportálon és a zenemegosztókon a vajdasági születésű rapper, Bongor (Berta Csongor) “LÖLŐ’ című dala.

Komoly kihívót kapott a szintén kormánykritikában utazó, legutóbb a Campuson igen durva performansz toló Krúbi. Néhény napja jelent meg ugyanis Bongor legfrissebb dala, a röviden és tömöre “LÖLŐ” névre keresztelt remekmű.

A dalban az újabban gazdasági szakemberként tetszelgő, és igen nehéz szavakat is megtanuló Mészáros Lőrinc a főszereplő:

“ú, bocsi Lölő de így üt az izgalom be, asszem, nem csak finganom kell a kábelt itt rakom le) mellett “szerepel” még Orbán Viktor (“dikk má’ itt vagy Vikikém”), továbbá felbukkan Pataki Attila, Tóth Gabi, Nagy Feró és Győzike neve is.

Bókkal felérő oltást kap Mészáros felesége, Várkonyi Andrea is:

“Andi húha, te szexi buksza lassan ötven de mindenki dugna,”

Orbán Viktor kapcsán pedig egyebek mellett az állítólagos grazi klinikát említi a dal.

“A LÖLŐ című új dalom a magánember tehetetlen dühéről szól és a harag utolsó fázisát mutatja be, ahogy a kezdeti sértettség, bosszankodás, majd a gyűlölet és bosszúvágy eljut a bűncselekményekig. Ez a koncepció egyébként ismerős Heinrich von Kleist művéből, a Kohlhaas Mihályból, amiben a rendszer igazságtalansága egy vadállatot farag egy korábban törvénytisztelő, becsületes fickóból. Az az ellentmondás izgatott, hogy vajon meddig lehet elmenni, hogy hogyan válhat valaki egyszerre “hőssé” és bűnözővé és hogyan csúszik egymásba az igazságérzet hajszolása és a bűncselekmény”

– mesélte a klip megjelenéséről kiadott közleményben az előadó, bongor, aki kivételes (ön)iróniáját egy videóklip formájában hozza el egy betörő történetszálán keresztül.