Kökény Maty a Vojtina bábszínházban

Kökény Matyi: vendégelőadás érkezik a Vojtina Bábszínházba

Kultúra

A Csicsogó a debreceni Ort-Iki Báb- és Utcaszínház alapító tagja, Új Judit egyszemélyes színháza. A csicsogó hangutánzó szó, a madarak, fecskék könnyed, kellemes csicsogására, csevegésére utal. Benne van a színház „debrecenisége” is, hiszen a Csicsogó egy hely, az Árpád tér korábbi neve, ahol vásárokat is tartottak. Az előadások, kisméretű asztali játékok, amelyekben a játékos bőröndjéből bújnak elő a történetek. A Kökény Matyi előadás magyar népmesei feldolgozás, melyet színes képek, apró bábok jelenítenek meg. Az előadást élőzene kíséri, és minden óvodás és kisiskolás korú gyermeket szeretettel várnak rá.

Kökény Maty a Vojtina bábszínházban

Elveszett egy leány, aki válaszúthoz ért, és bolond fejjel az ördög útján indult el. Elveszett két legény is, akik húgukért az ördöggel akasztották össze a bajuszt. De hirtelen csupa csoda, ami itt történik: megszületik egy gyerek, aki ahogy világra jön, mindjárt beszélni kezd, s olyan rettentő nagy az ereje, hogy a legnagyobb fát is kicsavarja a töviből. Hanem azért mégis kicsike, ezért hívja őt az anyja is csak Kökény Matyinak. De ahogy három mázsás kalapácsát legényesen gatyája korcába tűzi, azt mindenki tátott szájjal nézi.

Kökény Maty a Vojtina bábszínházban

Az előadást 3 éves kortól ajánlják. Időpont: Május 14. (vasárnap), 10:00 óra Helyszín: Kossuth utca 1., Szabó Magda pódiumterem