Kulisszák: a Gyászúton és A test történetei szereplőivel beszélgetnek Debrecenben

Kulisszák: a Gyászúton és A test történetei szereplőivel beszélgetnek Debrecenben

Kultúra

A test történetei és a Gyászúton – vidám sirató két hölgyre, egy zongorára című előadások szereplőit hívja beszélgetésre a március 23-i Kulisszákban Ráckevei Anna. A test történeteiben a szenvedélyes táncos, Lina, valamint Teréz, a hitetlenségével szembesülő, finom érzékenységű Kalkuttai Szent Teréz keresi eltűnt boldogságát, Hermányi Mariann és Tolnai Hella megrázó alakításaiban. A két színművész interjúkban vallott arról, hogyan szembesültek a darab révén saját törékenységükkel, most Ráckevei Anna kérdései révén kerül új megvilágításba Visky András darabja.

Más oldalról közelít az elhallgatott, ki nem mondott dolgainkhoz a Gyászúton, amelynek hősnői a megbocsátás és elfogadás rögös, fekete humorral teli útját járják. Sírunk, nevetünk Majzik Edit és Oláh Zsuzsa sokoldalú játékán, miközben arra is választ kapunk, mit kezdhetünk a veszteségeinkkel.

Kulisszák március 23-án 18 órától Ráckevei Annával és vendégeivel: Hermányi Mariannal, Tolnai Hellával, Majzik Edittel és Oláh Zsuzsával a Csokonai Fórum Orfeumában.

Fotó: Máthé András