Csorján Melitta kiállítása Debrecenben

Látványos táncbemutatóval nyitották meg Csorján Melitta “Kortárs művész-anya vagyok” című kiállítását Debrecenben

Kultúra

Március 8-án nyitották meg Debrecenben, a DAB székházban Csorján Melitta Méhi székelyhídi születésű festőművész kiállítását.

Az egybegyűlteket Prof. Dr. Rácz István, az MTA DAB Klub elnöke köszöntötte, majd a tárlatot Szoboszlai Lilla muzeológus nyitotta meg. Az eseményen közreműködtek Simon Reni táncművész és a Mozdulj a lelkedből! művészei.

 

A művészről bővebben

Csorján Melitta 1978. augusztus 6-án, Székelyhídon (Románia) született. Tanulmányai: a nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnáziumban végzett 1996-ban. A következő évben felvételt nyert a Kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Akadémia művészet- pedagógia szakára. Itt monumentális és szentképfestészet szakirányon tanult. 2002-ben államvizsgázott, festőművész, vizuális nevelő végzettséget szerzett. 2008-ban nyert felvételt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének festő szakosztályába. 2013-ban négy hónapot töltött Párizsban, művészeti ösztöndíjasként. A festészet alapjait Zsugán János festőművésztől sajátította el még a középiskolás évek alatt. Később, a képzőművészeti egyetemi felvételire készülve Bölöni Vilmos grafikus és díszlettervező műtermében tanult.

Csorján Melittával néhány éve Kenyeres Attila készített interjút a Debreceni Napnak, itt olvashatják a beszélgetést.