Rév Marcell Emmy-díj Eufória

Rév Marcell Emmy-díjat nyert az Eufória egyik része kapcsán

Kultúra

Az HBO Eufória sorozában, az Euphoriában nyújtott vezető operatőri teljesítményéért díjazták Emmy-díjjal Rév Marcell teljesítményét a technikai Emmy-díjak (Creative Arts Emmys) nagyszabású, vasárnapi gáláján Los Angelesben. Rév Marcell az “Egy Kamerás Kiemelkedő Operatőr” (egy órás) kategóriában érdemelte ki az arany szobrot.

Rév Marcell már tavaly is közel állt az Emmy-díj elnyeréséhez, idén viszont haza is vihette a rangos filmes díjat. Az HBO egyik sikersorozatát, a Zendaya főszereplésével forgatott Eufória-t a kezdetektől a magyar operatőr fényképezte és teremtette meg a sorozat különleges képi világát. Rév Marcell-t ezúttal az egyik epizód miatt jelölték. Érdekesség, hogy – bár a világjárvány alatt limitáltak voltak a forgatási lehetőségek Hollywoodban – Rév Marcell az Euphoria sztárjával, Zendaya-val és John David Washingtonnal forgatott egy fekete-fehér játékfilmet, a Malcolm and Marie-t.

A kritikusok felfigyeltek a filmre és leginkább a kiváló operatőri munkára hívták fel a figyelmet. Rév Marcell sikere azért is kiemelkedő, mert a televíziós és streeming szolgáltatók közötti kiélezett versenyben teljesítményével olyan sorozatok, mint a Loki, a Squid Game, a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése és A csodálatos Mrs. Maisel felett győzedelmeskedett.