Ma este látható a Katedra Színházi Műhely 2021/2022. évi vizsgaelőadása

Kultúra

A Katedra Színházi Műhely 2014-ben alakult meg. Céljuk, hogy a drámapedagógia és azelőadóművészet eszközeivel fejlesszék tanulóik személyiségét és tehetségét, valamint bevezessék őket a színház világába. Az idei vizsgaelőadáson több mint 50 tanuló lép színpadra.

 

 

Helyszín: Vasutas Egyetértés Művelődési Központ4034 Debrecen, Faraktár utca 67.
Időpont: 2022. június 8. 18.00

 

Kalózok a Dunán – nyári kaland

Itt a nyár! Irány a kis dunai sziget, a csapat kedvenc helye! Előkerül egy… azaz két kincses térkép. A csapat két csoportra válva veszi fel egymással a versenyt, hogy megtudják, mi is az igazi kincs…

A színjátszók improvizáció alapján írta és rendezte: Jószai Zoltán

A Katedra Színházi Műhely alsó tagozatosainak előadása az idei Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón a „Koncentrált, összetartó csoportmunka” elismeréséül KÜLÖNDÍJBAN részesült.

 

Tehetségek Háza – disztópikus társadalomkritika

Valahol, a nem túl távoli jövőben létezik egy iskola, a Tehetségek Háza. A szerencsés kiválasztottak itt tölthetik el tanévüket. Azonban váratlan dolog történik, a diákok egy része a tanév során fellázad és eltűnik. Két fiatal nyomozó érkezik az intézménybe, akiknek dolga a tanulók nyomára akadni. A nyomozás során egyre jobban megértik a rendszer működését és a rátalálnak a nyomasztó igazságra.

A színjátszók improvizáció alapján írta és rendezte: Jószai Zoltán

A Katedra Színházi Műhely felső tagozatosainak előadása az idei Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón a Ezüst-minősítést szerzett.

 

Szilánkok – etűdök több témára

 

„Ahogy telik az idő, megsebeznek minket bizonyos dolgok. Hibáink, mások mondatai, a közöny vagy éppen az elutasítás szilánkjai. Néhány csak megkarcol, némelyik megvág, néhány pedig lelkünkbe fúródva egy életen át elkísér…”

A színjátszók improvizáció alapján írta és rendezte: Jószai Zoltán

A gimnazista tanulók színdarabjában előforduló kérdések számukra és korosztályuk részére is fontosak, ezeket foglalták össze egy egységbe.