Időben, térben és kultúrákban utazhatunk a Csokonai Színházban

Kultúra

A FlamenCorazónArte Táncszínház Caminos című flamenco táncelőadását hívta meg a Csokonai Színház Debrecenbe. A produkciót január 12-én 19 órától a Lovardában láthatja a közönség. A Caminos utazás térben, időben, gondolatban, lélekben.

 

Bármerre járjunk is, a helyet, a kultúrát, az arcokat, a pillanatokat örökre magunkkal visszük. Az élmények velünk jönnek, épp úgy, ahogy a múltat is magunkkal visszük. Ami ma a jelenünk, holnap a múltunkká válik. De melyik másodperc az, mely a kettőt elválasztja? Mi lenne, ha el tudnánk utazni, nemcsak egy mediterrán vidékre, hanem az úti cél kiválasztásakor eldönthetnénk azt is, hogy időben előre vagy hátra szeretnénk haladni, és hogy kinek az útja keresztezze a miénket? Ha ennek a lehetőségét egyszer feltalálják, akkor ez az időgép valahol már most is létezik? Pirók Zsófia flamenco táncelőadásával olyan utazásra hív, melyben a megállók helyszínének csakis a képzeletünk szabhat határt. Időben, térben és kultúrák közt utazhatunk, miközben mások útjai keresztezik a miénket, de akár saját magunkkal is találkozhatunk egy másik korszakban. Ön hova venne jegyet?

 

Előadják: Lippai Andrea, Harangozó Gyula-díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett táncművész, Pirók Zsófia, Ajtai Krisztina

Zene: Mario Ochoa (ének), Alex Torres (gitár), Tar Gergely (ütőhangszerek), Cserta Balázs (klarinét), Antal Gábor (zongora)

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.