Méhes György drámaírói pályázatot hirdetett az Írószövetség

Kultúra

Méhes György drámaíró pályázatot hirdet új magyar színművek születésének ösztönzésére a Magyar Írószövetség.

Nevezni olyan egy- vagy kétfelvonásos művel lehet, amely ma is aktuális, magyar történelmi témát dolgoz fel vagy ábrázolja a 21. század nagy változásait, foglalkozik a ma emberének sorskérdéseivel, kapcsolataival, és a humor eszközrendszerét is sokrétűen használja – közölte a Magyar Írószövetség kedden az MTI-vel.

A pályázatra azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai a Magyar Írószövetségnek. Az első helyezett kétmillió, a második egymillió, a harmadik félmillió forint díjazásban részesül. A nevezés ingyenes, minden szerző egy művel pályázhat. A pályázóktól korábban sem bemutatott, sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem publikált műveket várnak.

Mint a közleményben szerepel, Méhes György Kossuth-díjas alkotó jelentős drámaírói tevékenysége, az egyetemes magyar művelődés és nemzettudat megtartó erejének kimunkálásában vállalt szerepe példaként szolgál a ma alkotóinak.

A pályázat anonim, a beküldendő pályaműre csak egy jeligét és a mű címét kell feltüntetni. A pályázat beküldésének tartalmaznia kell a pályamű egyoldalas szinopszisát. A pályázati anyagokat a mehesgyorgypalyazat@gmail.com címre várják csatolt fájlként, Word vagy pdf kiterjesztésben. A levél tárgya a pályázat címe legyen.

A küldött e-mail levélszövegében kell feltüntetni a pályázó nevét, esetleges írói (ál)nevét, valamint elérhetőségként e-mail címét, telefonszámát és lakcímét.

Beküldési határidő: 2022. április 10. A pályázatok elbírálását szakmai zsűri végzi, a bírálati határidő 2022. május 10. A díjátadót 2022. május 14-én, Méhes György születésnapján, ünnepi műsor keretében rendezik meg.

 

MTI

pixabay