Csupa csodával várja a családokat decemberben a Vojtina Bábszínház

Kultúra

Decemberben csodák várnak a családokra és minden gyerkőcre a Vojtina Bábszínházban. Holle anyó hozza el a telet a színházteremben, ahová a csizmafényesítő héten még a Télapó is ellátogatott azokhoz a gyerekekhez, akik jók voltak idén. A játszószínházban pedig ismét Babusgatóval várják az egészen pici babákat ezen a vasárnapon.

A debreceni bábszínház decemberben is megnyitja az összes terét a családok számára. A Miénk Itt a Tér! programsorozat következő, karácsonyi tematikájú alkalmára 19-én kerül sor. Az interaktív családi délelőttön a sok izgalmas program mellett a „Menjünk el a látására!” rítusjátékot és a Holle anyó előadást is láthatja a közönség.

A két ünnep között sem maradnak bábszínház nélkül a debreceni családok, december 28-án és 29-én a színházteremben Holle anyó, a játszószínházban A csúnya kislány búcsúztatja az évet a Vojtinában. 

Egész decemberben a színházteremben: 

Holle anyó

 „Úgy látszik, innen jönnek a hópelyhek. Furcsa ház ez. Ki lakhat benne? Biztosan egy varázsló, vagy egy boszorkány, vagy tündér, vagy démon, aki hóval akarja beborítani az egész világot. (Bekukucskál.) Csak egy ütött-kopott öregasszony! Ez itt a világ vége!
Mit tegyek?” – ezt gondolja magában a mostohájától menekülő lányka Holle anyó házánál. S az, hogy mit és hogyan tesz, bizony meghatározza a további életét. Holle anyó meséje igazán bábszínpadra kívánkozó történet, hiszen itt a kemence, az almafa, a seprű is beszélgetésbe elegyedik, sőt dalra is fakad. A történetet Bartal-Kiss Rita rendezésében és Horváth Mari tervezésében visszük színpadunkra.

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Most vasárnap a játszószínházban: 

Babusgató

Havonta várjuk a gyerekeket és szüleiket e foglalkozásra. Péntekenként kettő, vasárnap és hétfőn egy-egy játék keretében ismerkedünk legfiatalabb játszótársaink „természetrajzával”. Táncolunk, éneklünk, mesélünk, azaz babusgatunk.
A Babusgatóra 3 hónapos kortól 3 éves korig várjuk a babákat.  Erre a foglalkozásra csak az előre bejelentett baba-szülő párt tudjuk fogadni.
Jelentkezni a 06/52/418-160-as telefonszámon lehet.

A foglalkozás hossza: 60 perc

Decemberi vasárnapok a Vojtina Bábszínházban:

Időpont Színházterem Játszószínház
12. vasárnap

10.00

Holle anyó Babusgató
19. vasárnap

10.00 óra

MIÉNK ITT A TÉR! MIÉNK ITT A TÉR! – „Menjünk el a látására!” – Sz
28. kedd

10.00 óra

Holle anyó A csúnya kislány – K
29. szerda

10.00 óra

Holle anyó A csúnya kislány – K

 

Továbbra is várjuk a rajzpályázatunkra a pályaműveket!


Élményteli téli rajz

A mostani rajzpályázatunkat a közelgő Messzeringó című előadásunk ihlette, amelyet januárban láthattok. Olvassátok csak ezt a verset, az előadásban hangzik el:

NYÁRI RAJZ
Hogy mit láttam? Elmondhatom.
De jobb lesz, ha lerajzolom.

Megláthatod te is velem,
csak nézd, csak nézd a jobb kezem.

Ez itt a ház, ez itt a tó,
ez itt az út, felénk futó,
ez itt akác, ez itt levél,
ez itt a nap, ez itt a dél.
Ez borjú itt, lógó fülű,
hasát veri a nyári fű,
ez itt virág, ezer, ezer,
ez a sötét gyalogszeder,
ez itt a szél, a repülés,
az álmodás, az ébredés,
ez itt gyümölcs, ez itt madár,
ez itt az ég,
ez itt a nyár.

Majd télen ezt előveszem,
ha hull a hó, nézegetem.

Nézegetem, ha hull a hó:
ez volt a ház, ez volt a tó. Nemes Nagy Ágnes

Legújabb Varázsceruza rajzpályázatunkban arra kérünk titeket, fordítsuk ki a verset!
Milyennek képzelitek el a tökéletes telet?
Hógolyózás, hóemberépítés?
Esetleg egy jó kis matiné a Vojtina Bábszínházban?
Rajzoljátok meg nekünk a tökéletes téli napot, hogyha aztán elmúlik a tél, és hiányozna a sok élmény, erről eszünkbe jusson.

Alkotásaitokat 2021. január 7-ig (péntek) küldjétek el nekünk postai úton vagy hozzátok be személyesen a Vojtina Bábszínházba (4026 Debrecen, Kálvin tér 13.) 

Ne felejtsétek el megírni saját neveteket, életkorotokat, otthoni címeteket vagy iskolátok, óvodátok nevét és címét és a rajzpályázat címét is: 

„Élményteli téli rajz”

Képeitek közül az előadásban szereplő Köllő Andrea és Arany Zoltán választják ki a számukra legkedvesebbeket. 

A kiválasztott képek alkotóinak jutalma egy 3 fős családi belépő egy tetszőlegesen választott vasárnapi bábelőadásunkra, valamint egy az előadásról készült fotómontázs, melyet a darab főszereplői, Andi és Zoli az aláírásával lát el. 

Képeiteket bábszínházunk Gyerkőcfalán most is kiállítjuk majd, így, ha betértek hozzánk, viszontláthatjátok alkotásaitokat.

– Vojtina Bábszínház –