Testtechnikák/Pornó: lapszámbemutató és beszélgetés a MODEMben

Kultúra

A test és a szexuális aktus különböző művészetekben történő ábrázolása számos tudományágban visszatérő módon a diskurzus tárgyává vált és válik a mai napig is.

 

A Szépirodalmi Figyelő jelen összeállítása arra tesz kísérletet, hogy ezen reprezentációkat, az ezekből adódó kérdésfelvetéseket járja körül a filmtől kezdve egészen az irodalomig. A pornó, az erotika reprezentációi szorosan összekapcsolódnak ezen ábrázolások módozataival, és természetszerűleg előtérbe kerül a közvetítettség szerepe és lehetőségei. A tanulmányrovat szövegei a pornográfia társadalmi szerepétől és megítélésétől kezdve a filmekben betöltött funkcióján keresztül egészen az irodalmi ábrázolásokig kísérlik meg tematizálni a kérdéskört, melynek visszatérően olyan kulcsszavai vannak mint a tabu(sítás), testábrázolás, hatalom, kisajátítás vagy obszcenitás. (Testtechnikák/Pornó)
Várnak minden érdeklődőt szeptember 29-én 18 órától a MODEM harmadik emeleti multimédia termébe a Szépirodalmi Figyelő legújabb lapszámának bemutatójára.
A beszélgetés résztvevői:
Gregor Lilla, a Debreceni Egyetem doktori hallgatója
Guld Ádám médiakutató
Pataki Viktor irodalomtörténész, a Szépirodalmi Figyelő szerkesztője
Don Tamás, a MODEM kurátora
Az esemény mindenki számára ingyenes.