Újra megnyitja kapuit a Déri Múzeum

Kultúra

ÚAz érdeklődők 2021. május 1-jén 10 órától kereshetik fel a főépületben ismét az állandó kiállításokat, a HATÁr-sorSOK című időszaki tárlatot, valamint a Péterfia u. 28. alatt a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás termeit is.

A múzeum változatlan jegyárakkal és változatlan nyitvatartással (hétfő kivételével minden nap 10 órától 18 óráig) várja vendégeit.

Belépéskor arra kérjük valamennyi látogatónkat, hogy mutassa fel védettségi igazolványát, valamint egy, a személyazonosságot igazoló okmányt, minthogy a 194/2021. (IV.26.) Kormányrendelet előírja, hogy csak ezek bemutatását követően léphetnek be a múzeumba. Ugyancsak e rendelkezés értelmében a Déri Múzeumban egy időben maximum 254-en, a Medgyessy Ferenc Emlékkiállításban 22-en tartózkodhatnak.

Az intézmény dolgozói mindent megtesznek a látogatók egészségének megőrzése érdekében. Több helyen érintésmentes kézfertőtlenítő pont áll rendelkezésre, közönségforgalmi tereinket (mosdó, jegypénztár stb.) folyamatosan fertőtlenítjük.

A tökéletes biztonság érdekében megköszönjük, ha vendégeink látogatásuk során viselik a maszkot!

Múzeumpedagógiai foglalkozásokat nem tartunk, de kérés esetén megvizsgáljuk annak lehetőségét.

A Könyvtárat egyelőre nem nyitjuk meg a külső látogatók előtt, valamint a Kutatószolgálatot is szüneteltetjük.

A Munkácsy Trilógia és a HATÁr-sorSOK című időszaki kiállításban a tárlatvezetésen részt vevők létszámát 15 főben határoztuk meg. A tárlatvezetések 2021. május 4-én indulnak. Szervezett csoportokat is ettől az időponttól fogadunk előzetes bejelentkezés alapján

– olvasható a múzeum közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük