Éjjeli villamosjáratokat indít a DKV a Múzeumok Éjszakáján

Kultúra

Az idén 20 éves évfordulóját ünneplő KCSV, „kék” villamosok jubileuma alkalmából, éjszakai járatokat indít a DKV a 2-es villamosvonalon. Az éjszakai villamosok azon felül, hogy segítik a rendezvényre kilátogatók hazajutását, mini villamos-történeti tárlatként szemléltetik majd a debreceni villamos-közlekedés fejlődését.

Az éjszakai 2-es villamosok 23, 24 és 1 órakor indulnak a Nagyállomásról.

A 23 órakor induló villamoson különleges idegenvezetés is lesz. Az 1-es villamos vonalon már többször közlekedtetett irodalmi villamos után, az idén először útjára indul a 2-es vonalon is.

A járatok a Múzeumok Éjszakájára vásárolt karszalaggal díjmentes, karszalag nélkül normál díjszabás ellében vehetők igénybe.

A trolibusz-közlekedést kedvelők részére is szolgálnak programmal, hiszen a 3-as vonalon az utolsó menetrend szerinti járat ZIU trolibusz lesz. A trolibusz 22 óra 35 perckor indul a Segner térről, és karszalaggal szintén díjmentesen vehető igénybe.

A Múzeumok Éjszakáján mutatják be a S(z)ÍN-TEREK villamostörténeti kiállítást, valamint a KCSV villamosról készült 3D-s filmet is, mely újdonságnak számít a közlekedés területén.