Art Week Debrecen

Art Week Debrecen: először rendeznek kortárs képzőművészeti fesztivált a cívisvárosban

Érkezik az első debreceni Art Week: a helyi önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával a debreceni képzőművészeti kiállítóhelyek, egyesületek, művészeti iskolák és magánszemélyek összefogásával négy napon át a kortárs képzőművészetről szólnak majd a belváros kiállító- és alternatív terei – tájékoztattak a szervezők.

Hatvan utcai cívis ház Debrecen

Mándiék bontási tilalmat rendelnének el a cívisházakra

“Debrecen városának vezetése évtizedek óta úgy tekintett a kultúrára, mint a látványberuházások és a belváros egyoldalú fejlesztési programjára” – írja közös közleményében három helyi ellenzéki politikus – Mándi László polgármesterjelölt, önkormányzati képviselő (Momentum), Madarasi István önkormányzati képviselő (MSZP) és Rutz Tamás, az LMP Országos Politikai Tanácsának elnökségi tagja.

Critics Choice Awards 2024

Jön a 4. Critics Choice Super Awards

A Critics Choice Association (CCA)  a házigazdája annak a  rangos díjátadónak, amelyen a szuperhős-filmek, a sci-fi/fantasy, a horror és az akciófilmek  és sorozatok szereplőit és alkotóit díjazzák Hollywoodban. A szervezet április 4-én hirdette ki a győzteseket – a díjátadó gálát június 7-én rendezik meg a Los Angeles-i Fairmont Century Plazában. 

Makropaedia - a könyv kortárs olvasata címmel rendeznek kiállítást Debrecenben

Makropaedia – a könyv kortárs olvasata címmel rendeznek kiállítást Debrecenben

A Tiszántúli Református Egyházkerület közgyűjteményei és a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ együttműködésének első eredményeként Makropaedia – a könyv kortárs olvasata címmel rendeznek kiállítást a kollégium klasszicista teremkönyvtárában április 19. és november 2. között – jelentették be a szervezők szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.