A Most vagy soha! című film díszbemutatója Budapesten

Bemutatták minden idők legdrágább magyar filmjét, a Rákay “Philip”-féle “Most vagy soha!” című Petőfi-mozit

Az alkotók jelenlétében mutatták be szerda este Budapesten a március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet, amely csütörtöktől látható országszerte a mozikban.

Vojtina Láposi Terka

Nyílt próbával és Láposi Terka-vezette kulisszajárással ünnepli a Vojtina a Bábszínházi Világnapot

Nyílt próbával és kulisszajárással készül a Bábszínházi Világnapra a Vojtina Bábszínház március 21-én, csütörtökön. Mivel ez a meteorológiai tavasz első napja is, a nyílt próbán arra is fény derül, hogy a bábszínház hamarosan bemutatandó Zozó, a magányos szörny című új előadásának főhőse kibújik-e a barlangjából.

Debreceni Tavaszi Fesztivál 2024

Debreceni Tavaszi Fesztivál 2024 – itt a program: újdonságokból sem lesz hiány

Zsendül, parázslik és rügyet bont a kultúra Debrecenben április 4. és 19. között: újra várja közönségét a város kulturális évadnyitójának is gyakran nevezett Debreceni Tavaszi Fesztivál. A nagymúltú találkozó célja, hogy Debrecen város napjához kapcsolódóan kiemelt szerepet kapjanak az itt megalkotott művészeti tartalmak, mind szélesebb és szélesebb körben mutatva be kulturális értékekeinket. 

Mihalek Zsuzsa Oscar-díj

Itt a magyar Oscar! Mihalek Zsuzsa nyert a legjobb produkciós tervezés kategóriában

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-díjátadó ceremónián.